Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Offline: This content can only be displayed when online.

DE INKOPEN

DE KEUZES VAN DE CHEF

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan. Welke producten kiest de chef? Bekijk de complete inkooplijst voor rendang met blanke soja en gemberbierijs.

soenil bahadoer

HOOFDSTUK 6

GROOTS

1x Laos 150g
2x Limoenblad gedroogd
1x Aardappel La Ratte 5kg
3x Spitskool geseald
8x Pepers Rawit rood 50g
2x Limoen
2x Sereh Citroengras 100g
1x Knolselderij circa 800-1000g
1x Uien 60-80 1kg
1x Metro Chef Rode knoflook 500g
1x Sjalot banaan 5kg
4,5 kilo Gember
1x Koolrabi Zonder Blad
4 kilo Australisch Angus Pure sukade
1x Metro Chef Komijnzaad heel 115g

1x Metro Chef Kerriepoeder mild 450g
1x Metro Chef Kurkuma gemalen 150g
1x Mirinfu Choomiryo 500ml
1x Aro Limoensap 1l
1x Texturas Gluco 400g
1x Sosa Dextrose 750g
1x Fiji gembersiroop 300ml
1x Kikkoman Sojasaus 1l
1x A Ketjap Manis 250ml
4x Chef Premium Kalfsfond 1l
1x Chef Premium Fond Gevogelte 1l
1x Gekkeikan Sake 0,75l
1x Koningsvogel Sambal badjak 750g
1x CHAO-KOH Kokosmelk 1l
1x Blanke Soja / Shiroshobori 720 ml
1x Bundaberg gemberbier 12x375ml

1x Yakult (8x65ml)

TOKO: korianderwortel en pandanblad
OPTIONEEL: Cortina

APPARATUUR
1x Metro Professional Vacuümzakken
met structuur 25 x 35 cm 100 stuks
1x Metro Professional GVS1040
Vacumeermachine
1x MPRO GSV1500 Portable sousvide
1x Hendi RVS Ijsmachine 2l of of
Tarrington House ICM1500 ijsmaker
1x One way spuitzak groen 59x28 cm
100 st
1x Refractometer (speciaalzaak)  

ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR 6 PERSONEN

DE INKOOPLIJST

Offline: This content can only be displayed when online.

Uit Frankrijk:

La Ratte aardappels komen uit Frankrijk. Vanwege de vorm worden ze ook wel asperge-aardappels genoemd. Ze hebben een boterachtige, romige structuur en een licht nootachtige smaak. In Frankrijk is deze aardappel een echte delicatesse. Ze zijn vastkokend en ook met schil erg lekker.

LA RATTE
AARDAPPELEN

Offline: This content can only be displayed when online.

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Uit japan:

Shiro is een witte sojasaus. Niet alleen de kleur van de saus is licht, ook de smaak is licht, omdat Shiro is gemaakt van sojabonen en tarwe.

Witte sojasaus shiro

Uit Australië:

Het graangevoerde rundvlees waar chef Soenil voor kiest, komt uit Zuid-Australië. De Black Angus-runderen krijgen de laatste acht weken krachtvoer in de vorm van granen, maïs, zaden en hooi. Hierdoor hebben de koeien meer vet en een mooiere marmering in het vlees. Marmering is intramusculair zacht vet dat door het vlees heen zit. In de pan smelten die vetadertjes, waardoor je een lekkere smaak krijgt en heel zacht vlees.

Graangevoerd
rundvlees

Offline: This content can only be displayed when online.

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.

GOEDE PRODUCTEN:

“80% van de 
  smaak is het
  product, de rest
  doen wij

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.

“door het waterresistente

laagje op het blad, rolt

het water van de kool af”

Uit peru:

Gember speelt een hoofdrol in de signature dish van Soenil Bahadoer. Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Deze tropische wortel houdt van warmte en vocht en wordt geïmporteerd uit Peru. Gember bevat de verbindingen gingerol en shogaol, die zorgen voor de prikkelende, sterke smaak. Gember verliest zijn frisse smaak als het lang meekookt. Daar krijg je wel een sterkere smaak voor terug. Het is daarom een favoriet ingrediënt van veel koks.

GEMBER

uit nederland:

Spitskool is een prachtige wintergroente, die kan groeien in zeer natte omstandigheden. Doordat kool een waterbestendig laagje op het blad heeft, rolt het water van de kool af en rotten de bladeren niet. Spitskool is sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. De kool is ideaal om mee te stoven, smoren en roerbakken.

SPITSKOOL

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.

Ruim je werkblad leeg, want we gaan aan de slag. Het team van chef Soenil neemt je stap voor stap mee door de zes bereidingen van zijn signature dish.

volgend hoofdstuk

DE KEUZES VAN DE CHEF

DE INKOPEN

Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan. Welke producten kiest de chef? Bekijk de complete inkooplijst.

Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan. Welke producten kiest de chef? Bekijk de complete inkooplijst voor rendang met blanke soja en gemberbierijs.

1 chef, 1 gerecht, 1 verhaal

1x Laos 150g
2x Limoenblad gedroogd
1x Aardappel La Ratte 5kg
3x Spitskool geseald
8x Pepers Rawit rood 50g
2x Limoen
2x Sereh Citroengras 100g
1x Knolselderij circa 800-1000g
1x Uien 60-80 1kg
1x Metro Chef Rode knoflook 500g
1x Sjalot banaan 5kg
4,5 kilo Gember
1x Koolrabi Zonder Blad
4 kilo Australisch Angus Pure sukade
1x Metro Chef Komijnzaad heel 115g
1x Metro Chef Kerriepoeder mild 450g
1x Metro Chef Kurkuma gemalen 150g
1x Mirinfu Choomiryo 500ml
1x Aro Limoensap 1l
1x Texturas Gluco 400g
1x Sosa Dextrose 750g
1x Fiji gembersiroop 300ml
1x Kikkoman Sojasaus 1l
1x A Ketjap Manis 250ml
4x Chef Premium Kalfsfond 1l
1x Chef Premium Fond Gevogelte 1l
1x Gekkeikan Sake 0,75l
1x Koningsvogel Sambal badjak 750g
1x CHAO-KOH Kokosmelk 1l
1x Blanke Soja / Shiroshobori 720 ml
1x Bundaberg gemberbier 12x375ml
1x Yakult (8x65ml)

TOKO: korianderwortel en pandanblad
OPTIONEEL: Cortina

ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR 6 PERSONEN

DE INKOOPLIJST

Uit Frankrijk:

La Ratte aardappels komen uit Frankrijk. Vanwege de vorm worden ze ook wel asperge-aardappels genoemd. Ze hebben een boterachtige, romige structuur en een licht nootachtige smaak. In Frankrijk is deze aardappel een echte delicatesse. Ze zijn vastkokend en ook met schil erg lekker.

LA RATTE
AARDAPPELEN

Uit japan:

Shiro is een witte sojasaus. Niet alleen de kleur van de saus is licht, ook de smaak is licht, omdat Shiro is gemaakt van sojabonen en tarwe.

Witte sojasaus shiro

Uit Australië:

Het graangevoerde rundvlees waar chef Soenil voor kiest, komt uit Zuid-Australië. De Black Angus-runderen krijgen de laatste acht weken krachtvoer in de vorm van granen, maïs, zaden en hooi. Hierdoor hebben de koeien meer vet en een mooiere marmering in het vlees. Marmering is intramusculair zacht vet dat door het vlees heen zit. In de pan smelten die vetadertjes, waardoor je een lekkere smaak krijgt en heel zacht vlees.

Graangevoerd
rundvlees

GOEDE PRODUCTEN:

“80% van de 
  smaak is het
  product, 
  de rest
  doen wij

Uit peru:

Gember speelt een hoofdrol in de signature dish van Soenil Bahadoer. Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Deze tropische wortel houdt van warmte en vocht en wordt geïmporteerd uit Peru. Gember bevat de verbindingen gingerol en shogaol, die zorgen voor de prikkelende, sterke smaak. Gember verliest zijn frisse smaak als het lang meekookt. Daar krijg je wel een sterkere smaak voor terug. Het is daarom een favoriet ingrediënt van veel koks.

GEMBER

uit nederland:

Spitskool is een prachtige wintergroente, die kan groeien in zeer natte omstandigheden. Doordat kool een waterbestendig laagje op het blad heeft, rolt het water van de kool af en rotten de bladeren niet. Spitskool is sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. De kool is ideaal om mee te stoven, smoren en roerbakken.

SPITSKOOL

Ruim je werkblad leeg, want we gaan aan de slag. Het team van chef Soenil neemt je stap voor stap mee door de zes bereidingen van zijn signature dish.

volgend hoofdstuk