DE INKOPEN
DE KEUZES VAN DE CHEF
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan. Welke producten kiest de chef? Bekijk de complete inkooplijst voor rendang met blanke soja en gemberbierijs.
soenil bahadoer
HOOFDSTUK 6
GROOTS
1x Laos 150g
2x Limoenblad gedroogd
1x Aardappel La Ratte 5kg
3x Spitskool geseald
8x Pepers Rawit rood 50g
2x Limoen
2x Sereh Citroengras 100g
1x Knolselderij circa 800-1000g
1x Uien 60-80 1kg
1x Metro Chef Rode knoflook 500g
1x Sjalot banaan 5kg
4,5 kilo Gember
1x Koolrabi Zonder Blad
4 kilo Australisch Angus Pure sukade
1x Metro Chef Komijnzaad heel 115g
1x Metro Chef Kerriepoeder mild 450g
1x Metro Chef Kurkuma gemalen 150g
1x Mirinfu Choomiryo 500ml
1x Aro Limoensap 1l
1x Texturas Gluco 400g
1x Sosa Dextrose 750g
1x Fiji gembersiroop 300ml
1x Kikkoman Sojasaus 1l
1x A Ketjap Manis 250ml
4x Chef Premium Kalfsfond 1l
1x Chef Premium Fond Gevogelte 1l
1x Gekkeikan Sake 0,75l
1x Koningsvogel Sambal badjak 750g
1x CHAO-KOH Kokosmelk 1l
1x Blanke Soja / Shiroshobori 720 ml
1x Bundaberg gemberbier 12x375ml
1x Yakult (8x65ml)
TOKO: korianderwortel en pandanblad
OPTIONEEL: Cortina
APPARATUUR
1x Metro Professional Vacuümzakken
met structuur 25 x 35 cm 100 stuks
1x Metro Professional GVS1040
Vacumeermachine
1x MPRO GSV1500 Portable sousvide
1x Hendi RVS Ijsmachine 2l of of
Tarrington House ICM1500 ijsmaker
1x One way spuitzak groen 59x28 cm
100 st
1x Refractometer (speciaalzaak)
ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR 6 PERSONEN
DE INKOOPLIJST
Uit Frankrijk:
La Ratte aardappels komen uit Frankrijk. Vanwege de vorm worden ze ook wel asperge-aardappels genoemd. Ze hebben een boterachtige, romige structuur en een licht nootachtige smaak. In Frankrijk is deze aardappel een echte delicatesse. Ze zijn vastkokend en ook met schil erg lekker.
LA RATTE
AARDAPPELEN
boemboe
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
terug naar de roots
Uit japan:
Shiro is een witte sojasaus. Niet alleen de kleur van de saus is licht, ook de smaak is licht, omdat Shiro is gemaakt van sojabonen en tarwe.
Witte sojasaus shiro
Uit Australië:
Het graangevoerde rundvlees waar chef Soenil voor kiest, komt uit Zuid-Australië. De Black Angus-runderen krijgen de laatste acht weken krachtvoer in de vorm van granen, maïs, zaden en hooi. Hierdoor hebben de koeien meer vet en een mooiere marmering in het vlees. Marmering is intramusculair zacht vet dat door het vlees heen zit. In de pan smelten die vetadertjes, waardoor je een lekkere smaak krijgt en heel zacht vlees.
Graangevoerd
rundvlees
boemboe
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
terug naar de roots
GOEDE PRODUCTEN:
“80% van de
smaak is het
product, de rest
doen wij”
boemboe
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
terug naar de roots
“door het waterresistente
laagje op het blad, rolt
het water van de kool af”
Uit peru:
Gember speelt een hoofdrol in de signature dish van Soenil Bahadoer. Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Deze tropische wortel houdt van warmte en vocht en wordt geïmporteerd uit Peru. Gember bevat de verbindingen gingerol en shogaol, die zorgen voor de prikkelende, sterke smaak. Gember verliest zijn frisse smaak als het lang meekookt. Daar krijg je wel een sterkere smaak voor terug. Het is daarom een favoriet ingrediënt van veel koks.
GEMBER
uit nederland:
Spitskool is een prachtige wintergroente, die kan groeien in zeer natte omstandigheden. Doordat kool een waterbestendig laagje op het blad heeft, rolt het water van de kool af en rotten de bladeren niet. Spitskool is sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. De kool is ideaal om mee te stoven, smoren en roerbakken.
SPITSKOOL
boemboe
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
terug naar de roots
HOOFDSTUK 7: MISE EN PLACE
Ruim je werkblad leeg, want we gaan aan de slag. Het team van chef Soenil neemt je stap voor stap mee door de zes bereidingen van zijn signature dish.
volgend hoofdstuk
DE KEUZES VAN DE CHEF
DE INKOPEN
Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan. Welke producten kiest de chef? Bekijk de complete inkooplijst.
Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan. Welke producten kiest de chef? Bekijk de complete inkooplijst voor rendang met blanke soja en gemberbierijs.
1 chef, 1 gerecht, 1 verhaal
1x Laos 150g
2x Limoenblad gedroogd
1x Aardappel La Ratte 5kg
3x Spitskool geseald
8x Pepers Rawit rood 50g
2x Limoen
2x Sereh Citroengras 100g
1x Knolselderij circa 800-1000g
1x Uien 60-80 1kg
1x Metro Chef Rode knoflook 500g
1x Sjalot banaan 5kg
4,5 kilo Gember
1x Koolrabi Zonder Blad
4 kilo Australisch Angus Pure sukade
1x Metro Chef Komijnzaad heel 115g
1x Metro Chef Kerriepoeder mild 450g
1x Metro Chef Kurkuma gemalen 150g
1x Mirinfu Choomiryo 500ml
1x Aro Limoensap 1l
1x Texturas Gluco 400g
1x Sosa Dextrose 750g
1x Fiji gembersiroop 300ml
1x Kikkoman Sojasaus 1l
1x A Ketjap Manis 250ml
4x Chef Premium Kalfsfond 1l
1x Chef Premium Fond Gevogelte 1l
1x Gekkeikan Sake 0,75l
1x Koningsvogel Sambal badjak 750g
1x CHAO-KOH Kokosmelk 1l
1x Blanke Soja / Shiroshobori 720 ml
1x Bundaberg gemberbier 12x375ml
1x Yakult (8x65ml)
TOKO: korianderwortel en pandanblad
OPTIONEEL: Cortina
ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR 6 PERSONEN
DE INKOOPLIJST
Uit Frankrijk:
La Ratte aardappels komen uit Frankrijk. Vanwege de vorm worden ze ook wel asperge-aardappels genoemd. Ze hebben een boterachtige, romige structuur en een licht nootachtige smaak. In Frankrijk is deze aardappel een echte delicatesse. Ze zijn vastkokend en ook met schil erg lekker.
LA RATTE
AARDAPPELEN
Uit japan:
Shiro is een witte sojasaus. Niet alleen de kleur van de saus is licht, ook de smaak is licht, omdat Shiro is gemaakt van sojabonen en tarwe.
Witte sojasaus shiro
Uit Australië:
Het graangevoerde rundvlees waar chef Soenil voor kiest, komt uit Zuid-Australië. De Black Angus-runderen krijgen de laatste acht weken krachtvoer in de vorm van granen, maïs, zaden en hooi. Hierdoor hebben de koeien meer vet en een mooiere marmering in het vlees. Marmering is intramusculair zacht vet dat door het vlees heen zit. In de pan smelten die vetadertjes, waardoor je een lekkere smaak krijgt en heel zacht vlees.
Graangevoerd
rundvlees
GOEDE PRODUCTEN:
“80% van de
smaak is het
product,
de rest
doen wij”
Uit peru:
Gember speelt een hoofdrol in de signature dish van Soenil Bahadoer. Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Deze tropische wortel houdt van warmte en vocht en wordt geïmporteerd uit Peru. Gember bevat de verbindingen gingerol en shogaol, die zorgen voor de prikkelende, sterke smaak. Gember verliest zijn frisse smaak als het lang meekookt. Daar krijg je wel een sterkere smaak voor terug. Het is daarom een favoriet ingrediënt van veel koks.
GEMBER
uit nederland:
Spitskool is een prachtige wintergroente, die kan groeien in zeer natte omstandigheden. Doordat kool een waterbestendig laagje op het blad heeft, rolt het water van de kool af en rotten de bladeren niet. Spitskool is sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. De kool is ideaal om mee te stoven, smoren en roerbakken.
SPITSKOOL
Ruim je werkblad leeg, want we gaan aan de slag. Het team van chef Soenil neemt je stap voor stap mee door de zes bereidingen van zijn signature dish.
volgend hoofdstuk