edwin vinke
Editie #4, JULI 2022
GROOTS
Deze zomer halen we het eten uit zee. Edwin en Tom Vinke van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang laten ons proeven wat voor heerlijks je kan maken met oesters, schelpjes en zeewier.
Een groots gerecht:
xxxxxxx
Oesters spicy vissaus
Scheermessen wasabi-mayonaise
Amandes salsa rojo
Witte venusschelpen zwarte penja
Palourdes sambal
1. DE CHEF >> De smaken van Zeeland
2. OESTERS >> Met spicy vissaus
3. SCHEERMESSEN >> Delicaat en vol umami
4. AMANDES >> Salsa rojo met Bløf
5. WITTE VENUS >> De verbinding
6. PALOURDES >> Met sambal
7. INKOPEN >> De keuzes van de chef
8. HET BORD >> Eén chef, één bord
9. GROOTS >> Een ode aan eten.
EEN GROOTS VERHAAL
IN negen HOOFDSTUKKEN
VERDEROP IN HOOFDSTUK 4:
IEDER SCHELPJE
VERDIENT ZIJN
EIGEN PEPERTJE
IEDER SCHELPJE
VERDIENT ZIJN
EIGEN PEPERTJE
Pepers geven de smaak van schelpen een boost. Daarom worden in De Kromme Watergang pepers geproefd en onderzocht.
VERDEROP IN HOOFDSTUK 5:
Zeewier halen
aan de waterkant
ZEEWIER HALEN
AAN DE WATERKANT
In Zeeland groeit het eten gewoon aan de kust. Chef Edwin gaat zeewier halen bij Jan.
VERDEROP IN HOOFDSTUK 6:
Versterking
DICHT BIJ HUIS
VERSTERKING
DICHT BIJ HUIS
Het liefst haalt Edwin al zijn ingrediënten lokaal. Ook versterking komt van dichtbij. Zoon Tom stapt in.
hoofdstuk 1: de chef
Jeugdherinneringen: eerst schelpjes rapen op het strand, daarna met de buren aan lange tafels tot laat. Toch stond biefstuk lang op de kaart van De Kromme Watergang. Tot een bezoek aan Gordon Ramsay.
volgend hoofdstuk
Deze zomer halen we het eten uit zee. Edwin en Tom Vinke van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang laten ons proeven wat voor heerlijks je kan maken met oesters, schelpjes en zeewier.
1 chef, 1 gerecht, 1 verhaal
Oesters spicy vissaus
Scheermessen wasabi-mayonaise
Palourdes sambal
Witte venusschelpen zwarte penja
AMANDES SALSA ROJO
xxxxxxx
Een groots gerecht:
1. DE CHEF >> De smaken van Zeeland
2. OESTERS >> Met spicy vissaus
3. SCHEERMESSEN >> Delicaat en vol umami
4. AMANDES >> Salsa met Bløf
5. WITTE VENUS >> De verbinding
6. PALOURDES >> Met sambal
7. INKOPEN >> De keuzes van de chef
8. HET BORD >> Eén chef, één bord
9. GROOTS >> Een ode aan eten.
EEN GROOTS VERHAAL
IN negen HOOFDSTUKKEN
Pepers geven de smaak van schelpen een boost. Daarom worden in De Kromme Watergang pepers geproefd en onderzocht.
VERDEROP IN HOOFDSTUK 4:
IEDER SCHELPJE
VERDIENT ZIJN
EIGEN PEPERTJE
VERDEROP IN HOOFDSTUK 5:
Zeewier halen
aan de waterkant
In Zeeland groeit het eten gewoon aan de kust. Chef Edwin gaat zeewier halen bij Jan.
VERDEROP IN HOOFDSTUK 6:
Versterking
DICHT BIJ HUIS
Het liefst haalt Edwin al zijn ingrediënten lokaal. Ook versterking komt van dichtbij. Zoon Tom stapt in.
hoofdstuk 1: de chef
Jeugdherinneringen: eerst schelpjes rapen op het strand, daarna met de buren aan lange tafels tot laat. Toch stond biefstuk lang op de kaart van De Kromme Watergang. Tot een bezoek aan Gordon Ramsay.
volgend hoofdstuk