Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Offline: This content can only be displayed when online.

soenil bahadoer

HOOFDSTUK 1

GROOTS

Koken IS revolutie 

de chef

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

In 2004 krijgt chef Soenil Bahadoer zijn eerste Michelinster met zijn restaurant de Lindehof. Vanaf dan gooit hij het roer radicaal om; hij vindt het tijd voor een revolutie.

Offline: This content can only be displayed when online.

Hindoestaanse jongens 

worden geen kok”

VERFIJNING

In 1975 verhuist de achtjarige Soenil Bahadoer vanuit Suriname naar Nederland. Hij vindt koken leuk en koopt op Koninginnedag een Chinees kookboek. Soenil: “Daar stonden bami's en zo in. Mijn ouders vonden het eerst maar niets. Hindoestaanse jongens worden geen kok. Met koken kun je toch niets verdienen? Maar toen ze proefden, begonnen ze toch tips te geven.” Bloed kruipt waar het niet gaan kan en op zeventienjarige leeftijd start Soenil alsnog op de koksschool.

HET BEGIN

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.

VERFIJNING

Soenil leert het vak van de besten. Hij werkt in de keuken van chef Cees Helder, die als eerste Nederlandse chef drie Michelinsterren behaalde. Daarna werkt Soenil bij tweesterrenchef Roger Souvereyns. “De Franse keuken is zo mooi. Ik ben klassiek opgeleid. Als je tegen mij zegt: maak een beef Wellington, dan maak ik die met mijn ogen dicht.” In 1995 wordt Soenil (mede-)eigenaar van Restaurant de Lindehof. In 2004 wordt het harde werken van Soenil en zijn team beloond met een Michelinster.

DE FRANSE LIEFDE

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 01:23 minutEN

Ik deed te 
  veel wat
  iedereen 
  deed

In 2004 wordt het werk van Soenil Bahadoer en zijn team beloond met een eerste Michelinster. Een bekroning, maar bij Soenil slaat de twijfel toe.

Offline: This content can only be displayed when online.

SOENIL:

Ik riep mijn team 
  bij me. Ik vind MIJN
  keuken niet fijn zo,  
  zei ik.  Ik wil wat
  anders

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

Soenil Bahadoer gaat terug naar zijn roots: de specerijen en boemboes van de Hindoestaanse keuken. Maar hoe breng je dat op gastronomisch niveau?

volgend hoofdstuk

Koken IS revolutie 

de chef

In 2004 krijgt chef Soenil Bahadoer zijn eerste Michelinster. Vanaf dan gooit hij het roer radicaal om; hij vindt het tijd voor een revolutie.

In 2004 krijgt chef Soenil Bahadoer zijn eerste Michelinster met zijn restaurant de Lindehof. Vanaf dan gooit hij het roer radicaal om; hij vindt het tijd voor een revolutie.

In 1975 verhuist de achtjarige Soenil Bahadoer vanuit Suriname naar Nederland. Hij vindt koken leuk en koopt op Koninginnedag een Chinees kookboek. Soenil: “Daar stonden bami's en zo in. Mijn ouders vonden het eerst maar niets. Hindoestaanse jongens worden geen kok. Met koken kun je toch niets verdienen? Maar toen ze proefden, begonnen ze toch tips te geven.” Bloed kruipt waar het niet gaan kan en op zeventienjarige leeftijd start Soenil alsnog op de koksschool.

HET BEGIN

Soenil leert het vak van de besten. Hij werkt in de keuken van chef Cees Helder, die als eerste Nederlandse chef drie Michelinsterren behaalde. Daarna werkt Soenil bij tweesterrenchef Roger Souvereyns. “De Franse keuken is zo mooi. Ik ben klassiek opgeleid. Als je tegen mij zegt: maak een beef Wellington, dan maak ik die met mijn ogen dicht.” In 1995 wordt Soenil (mede-)eigenaar van Restaurant de Lindehof. In 2004 wordt het harde werken van Soenil en zijn team beloond met een Michelinster.

DE FRANSE LIEFDE

VIDEO // 01:23 MINUTEN

Ik deed te 
  veel wat
  iedereen 
  deed

In 2004 wordt het werk van Soenil Bahadoer en zijn team beloond met een eerste Michelinster. Een bekroning, maar bij Soenil slaat de twijfel toe.

SOENIL:

Ik riep mijn 
  team bij me. 
  Ik ben niet
  gelukkig zo, 
  zei ik. Ik wil 
  wat anders

Soenil Bahadoer gaat terug naar zijn roots: de specerijen en boemboes van de Hindoestaanse keuken. Maar hoe breng je dat op gastronomisch niveau?

volgend hoofdstuk