soenil bahadoer
HOOFDSTUK 1
GROOTS
Koken IS revolutie
de chef
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
In 2004 krijgt chef Soenil Bahadoer zijn eerste Michelinster met zijn restaurant de Lindehof. Vanaf dan gooit hij het roer radicaal om; hij vindt het tijd voor een revolutie.
“Hindoestaanse jongens
worden geen kok”
VERFIJNING
In 1975 verhuist de achtjarige Soenil Bahadoer vanuit Suriname naar Nederland. Hij vindt koken leuk en koopt op Koninginnedag een Chinees kookboek. Soenil: “Daar stonden bami's en zo in. Mijn ouders vonden het eerst maar niets. Hindoestaanse jongens worden geen kok. Met koken kun je toch niets verdienen? Maar toen ze proefden, begonnen ze toch tips te geven.” Bloed kruipt waar het niet gaan kan en op zeventienjarige leeftijd start Soenil alsnog op de koksschool.
HET BEGIN
boemboe
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
terug naar de roots
VERFIJNING
Soenil leert het vak van de besten. Hij werkt in de keuken van chef Cees Helder, die als eerste Nederlandse chef drie Michelinsterren behaalde. Daarna werkt Soenil bij tweesterrenchef Roger Souvereyns. “De Franse keuken is zo mooi. Ik ben klassiek opgeleid. Als je tegen mij zegt: maak een beef Wellington, dan maak ik die met mijn ogen dicht.” In 1995 wordt Soenil (mede-)eigenaar van Restaurant de Lindehof. In 2004 wordt het harde werken van Soenil en zijn team beloond met een Michelinster.
DE FRANSE LIEFDE
boemboe
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
terug naar de roots
VIDEO // 01:23 minutEN
“Ik deed te
veel wat
iedereen
deed”
In 2004 wordt het werk van Soenil Bahadoer en zijn team beloond met een eerste Michelinster. Een bekroning, maar bij Soenil slaat de twijfel toe.
SOENIL:
“Ik riep mijn team
bij me. Ik vind MIJN
keuken niet fijn zo,
zei ik. Ik wil wat
anders”
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
hoofdstuk 2: terug naar de roots
Soenil Bahadoer gaat terug naar zijn roots: de specerijen en boemboes van de Hindoestaanse keuken. Maar hoe breng je dat op gastronomisch niveau?
volgend hoofdstuk
Koken IS revolutie
de chef
In 2004 krijgt chef Soenil Bahadoer zijn eerste Michelinster. Vanaf dan gooit hij het roer radicaal om; hij vindt het tijd voor een revolutie.
In 2004 krijgt chef Soenil Bahadoer zijn eerste Michelinster met zijn restaurant de Lindehof. Vanaf dan gooit hij het roer radicaal om; hij vindt het tijd voor een revolutie.
In 1975 verhuist de achtjarige Soenil Bahadoer vanuit Suriname naar Nederland. Hij vindt koken leuk en koopt op Koninginnedag een Chinees kookboek. Soenil: “Daar stonden bami's en zo in. Mijn ouders vonden het eerst maar niets. Hindoestaanse jongens worden geen kok. Met koken kun je toch niets verdienen? Maar toen ze proefden, begonnen ze toch tips te geven.” Bloed kruipt waar het niet gaan kan en op zeventienjarige leeftijd start Soenil alsnog op de koksschool.
HET BEGIN
Soenil leert het vak van de besten. Hij werkt in de keuken van chef Cees Helder, die als eerste Nederlandse chef drie Michelinsterren behaalde. Daarna werkt Soenil bij tweesterrenchef Roger Souvereyns. “De Franse keuken is zo mooi. Ik ben klassiek opgeleid. Als je tegen mij zegt: maak een beef Wellington, dan maak ik die met mijn ogen dicht.” In 1995 wordt Soenil (mede-)eigenaar van Restaurant de Lindehof. In 2004 wordt het harde werken van Soenil en zijn team beloond met een Michelinster.
DE FRANSE LIEFDE
VIDEO // 01:23 MINUTEN
“Ik deed te
veel wat
iedereen
deed”
In 2004 wordt het werk van Soenil Bahadoer en zijn team beloond met een eerste Michelinster. Een bekroning, maar bij Soenil slaat de twijfel toe.
SOENIL:
“Ik riep mijn
team bij me.
Ik ben niet
gelukkig zo,
zei ik. Ik wil
wat anders”
hoofdstuk 2: terug naar de roots
Soenil Bahadoer gaat terug naar zijn roots: de specerijen en boemboes van de Hindoestaanse keuken. Maar hoe breng je dat op gastronomisch niveau?
volgend hoofdstuk