Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Offline: This content can only be displayed when online.

ROY EIJKELKAMP

HOOFDSTUK 1

GROOTS 

Jong bloed en oude faam

het team

Al op zijn vijfde weet chef Roy Eijkelkamp (34) wat hij wil: koken op een zo hoog mogelijk niveau. Pascal Beeren (36) kent niet anders dan twee sterren, als derde generatie eigenaar van De Bokkedoorns.

Offline: This content can only be displayed when online.

1. KOOKGEK >> Cas Spijkers op tv.

2. ONTMOETING >> Een klop.

3. DE BOKKEDOORNS >> Een icoon.

4. PASCAL >> Twee sterren-jeugd. 

5. 2017 >> Een chef gaat weg. 

6. OPVOLGING >> De jongste?



IN DIT HOOFDSTUK

“IK WERD GEBELD 

DOOR DE VORIGE CHEF. DIE

ZEI DAT HIJ WEGGING."

Offline: This content can only be displayed when online.

“Cas Spijkers was mijn

Michael Jackson.

Hij DEED alles wat ik wilde

DOEN in mijn leven.”

Vijf jaar oud:

Een jongen van vijf uit het Achterhoekse Vorden ziet Cas Spijkers op televisie en weet meteen wat hij wil gaan doen in zijn leven: koken. Dat bourgondische, dat is fantastisch. Op zijn dertiende start Roy Eijkelkamp zijn eerste vakopleiding. Als hij op de Horecava het wedstrijdkoken ziet, doet hij een belofte: volgend jaar sta ik daar. En dat doet hij; hij haalt de halve finale in 2012. Het jaar erna wil hij in de finale komen. Dat doet hij en hij wint.

VERLIEFD OP KOKEN

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 02:03 minutEN

Die man stond
  zo dicht bij het
  leven, bij
  zichzelf.

De ambitieuze 19-jarige Roy Eijkelkamp doet de Cas Spijkers Academie. Dan wordt er ’s avonds op de deur geklopt…

Offline: This content can only be displayed when online.

 IN 1961 startten john en miep BEEREN

EEN RESTAURANT IN DE DUINEN.

ICOON IN DE DUINEN:

Restaurant De Bokkedoorns is gelegen op een idyllische plek in de duinen van Overveen en wordt in 1961 opgericht door John en Miep Beeren. In 1976 neemt zoon John jr. het stokje over en in 1978 veroveren ze als een van de acht restaurants in Nederland een Michelinster.  Samen met de legendarische chef-kok Lucas Rive bouwt hij het restaurant in 1991 uit tot een tweesterrenzaak. Een groot deel van zijn leven groeit diens zoon Pascal op met die twee sterren. Neemt ook hij de zaak over van zijn vader? Dat is allesbehalve zeker.

DE BOKKEDOORNS

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 02:12 minutEN

“Ik heb mijn
  leven lang
  gezegd dat
  ik het níet
  zou doen”

Pascal Beeren is opgegroeid in De Bokkedoorns. Maar het overnemen, dat was hij niet van plan. Tot Pasen 2015.

Offline: This content can only be displayed when online.

EEN VACATURE VOOR EEN

TWEESTERRENCHEF, DAT 

ZIE JE NIET VAAK.

December 2017:

Roy valt bij het wedstrijdkoken op door zijn prestaties. Toenmalig chef Lucas Rive haalt hem in 2008 binnen als leerling bij De Bokkedoorns. Deze iconische chef is dan in totaal al zesentwintig jaar de chef bij De Bokkedoorns. In 2015 volgt Menno Post hem op. Eind 2017 vertrekt ook hij. In Nederland zijn er maar vijf twee-sterrenrestaurants waarvan de chef niet de eigenaar is. Dus als er een vacature vrijkomt, waar haal je dan een nieuwe chef vandaan? Of heb je deze al in huis? De familie Beeren gaat in beraad. 

EEN CHEF VERTREKT 

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 02:21 minutEN

“Natuurlijk is
  het gek, hij zou
  de jongste
  tweesterrenchef
  van Nederland
  worden”

December 2017: een chef vertrekt. Pascal belt met zijn vader. Roy krijgt bezoek van de vertrekkende chef. De sous-chef begint te denken. Kan het, al zo jong?

Het jaar 2018 is begonnen en er moet gewerkt worden. Een nieuwe chef, een nieuw team, een nieuwe kaart. Chef Roy begint ieder gerecht met de saus ‘de ziel van het gerecht’.

volgend hoofdstuk

hoofdstuk 1

Al op zijn vijfde weet chef Roy Eijkelkamp (34) wat hij wil: koken op een zo hoog mogelijk niveau. Pascal Beeren (36) kent niet anders dan twee sterren, als derde generatie eigenaar van De Bokkedoorns.

het team

Jong bloed en oude faam

“IK WERD GEBELD 

DOOR DE VORIGE CHEF. DIE

ZEI DAT HIJ WEGGING."

1. KOOKGEK >> Cas Spijkers.

2. ONTMOETING >> Een klop.

3. DE BOKKEDOORNS >> Een icoon.

4. PASCAL >> Twee sterren-jeugd. 

5. 2017 >> Een chef gaat weg. 

6. OPVOLGING >> De jongste?

IN DIT HOOFDSTUK

Cas spijkers was mijn

michael jackson. 

Hij DEED alles wat ik wilde

DOEN in mijn leven.”

Vijf jaar oud:

Een jongen van vijf uit het Achterhoekse Vorden ziet Cas Spijkers op televisie en weet meteen wat hij wil gaan doen in zijn leven: koken. Dat bourgondische, dat is fantastisch. Op zijn dertiende start Roy Eijkelkamp zijn eerste vakopleiding. Als hij op de Horecava het wedstrijdkoken ziet, doet hij een belofte: volgend jaar sta ik daar. En dat doet hij; hij haalt de halve finale in 2012. Het jaar erna wil hij in de finale komen. Dat doet hij en hij wint.

VERLIEFD OP KOKEN

De ambitieuze 19-jarige Roy Eijkelkamp doet de Cas Spijkers Academie. Dan wordt er ’s avonds op de deur geklopt…

VIDEO // 02:03 minutEN

DIE MAN STOND
  ZO DICHT BIJ HET  
  LEVEN, BIJ  
  ZICHZELF.

IN 1961 STARTTEN JOHN EN

miep beeren een restaurant

in de duinen

ICOON IN DE DUINEN:

Restaurant De Bokkedoorns is gelegen op een idyllische plek in de duinen van Overveen en wordt in 1961 opgericht door John en Miep Beeren. In 1976 neemt zoon John jr. het stokje over en in 1978 veroveren ze als een van de acht restaurants in Nederland een Michelinster.  Samen met de legendarische chef-kok Lucas Rive bouwt hij het restaurant in 1991 uit tot een tweesterrenzaak. Een groot deel van zijn leven groeit diens zoon Pascal op met die twee sterren. Neemt ook hij de zaak over van zijn vader? Dat is allesbehalve zeker.

DE BOKKEDOORNS

“IK HEB MIJN
  LEVEN LANG
  GEZEGD DAT
  IK HET NÍET
  ZOU DOEN”

VIDEO // 02:12 minutEN

Pascal Beeren is opgegroeid in De Bokkedoorns. Maar het overnemen, dat was hij niet van plan. Tot Pasen 2015.

een vacature voor een

een tweesterrenchef

zie je niet vaak

December 2017:

Roy valt bij het wedstrijdkoken op door zijn prestaties. Toenmalig chef Lucas Rive haalt hem in 2008 binnen als leerling bij De Bokkedoorns. Deze iconische chef is dan in totaal al zesentwintig jaar de chef bij De Bokkedoorns. In 2015 volgt Menno Post hem op. Eind 2017 vertrekt ook hij. In Nederland zijn er maar vijf twee-sterrenrestaurants waarvan de chef niet de eigenaar is. Dus als er een vacature vrijkomt, waar haal je dan een nieuwe chef vandaan? Of heb je deze al in huis? De familie Beeren gaat in beraad. 

EEN CHEF VERTREKT 

“NATUURLIJK IS HET GEK,
  HIJ ZOU DE JONGSTE
  TWEESTERRENCHEF VAN
  NEDERLAND WORDEN”

VIDEO // 02:21 minutEN

VIDEO // 02:21 minutEN

“NATUURLIJK IS HET GEK,
  HIJ ZOU DE JONGSTE
  TWEESTERRENCHEF VAN
  NEDERLAND WORDEN”

December 2017: een chef vertrekt. Pascal belt met zijn vader. Roy krijgt bezoek van de vertrekkende chef. De sous-chef begint te denken. Kan het, al zo jong?

VIDEO // 01:23 MINUTEN

Het jaar 2018 is begonnen en er moet gewerkt worden. Een nieuwe chef, een nieuw team, een nieuwe kaart. Chef Roy begint ieder gerecht met de saus ‘de ziel van het gerecht’.

volgend hoofdstuk