



GROOTS
HOOFDSTUK 9
ROY EIJKELKAMP
Alle bereidingen staan gereed. Het is tijd voor de laatste hand van de chef én voor de langoustines.
6 bereidingen, 1 chef, 1 bord
HET BORD

IN DIT HOOFDSTUK
1. VERS >> De langoustines.
2. HET BORD >> Een chef, een bord.
3. DE MISSIE >> Alles komt samen.
4. DE MAÎTRE >> 3x vrolijkheid
5. DE WIJNEN >> Wat kan erbij?
6. EN VERDER >> Team met toekomst.
PROEVEN WAT ZE ETEN”
DICHT KUNNEN DOEN EN KUNNEN
“Mensen moeten hun OGEN
VERFIJNING

DE LANGOUSTINES
We hebben tot het laatst gewacht. Maar nu het bord opgemaakt wordt, is het tijd voor de langoustinetartaar. De chef doet het voor.
1. Pel de langoustines
2. Maak de langoustinetartaar aan
met de champagne vinaigrette en de
langoustine aanmaak.
3. Breng de tartaar op smaak met peper
en zout.
PELLEN EN AANMAKEN

De laatste
hand
VIDEO // 01:42 MINUTEN
De laatste
hand
VIDEO // 01:42 MINUTEN
Chef Roy Eijkelkamp maakt het bord op. Zonder opsmuk, maar met smaken die kleuren.


Champagnevinaigrette
WITTE Kaviaar
Appel en bleekselderij
compote
Citrus galette
Bleekselderijbouillon
Tartaar van langoustine
terug naar de roots
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
boemboe
rendang met blanke soja en gemberbierijs
Tartaar van langoustine met appel, citrus, kaviaar en bouillon van bleekselderij.
ZO KOMT ALLES SAMEN

Drie GLAASJES
VROLIJKHEID
VIDEO // 01:59 MINUTEN
Drie GLAASJES
VROLIJKHEID
VIDEO // 01:59 MINUTEN


Welke wijnen passen het beste bij het gerecht van Roy? Maître Niels van Overmeire heeft drie wijnen geselecteerd.
DE WIJNEN
Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.



Smaragd wijnen zijn de beste binnen de Gruner Veltliner en Rieslings.
Domäne Wachau
Grüner Veltliner Smaragd



By. Ott
Rosé
BY OTT rose is een lichte rosé met smaken van mandarijn en een kleine vleugje menthol.



Deze extreem geconcentreerde wijn is rijk en loyaal in de neus en biedt een smaakexplosie in de mond.
Trimbach
Cuvée Frédéric Emile

"HET IS EEN
SAMENSPEL"
VIDEO // 01:42 MINUTEN


Een eigenaar, een chef, beiden dertigers. Hoe gaat dat, samenwerken op tweesterrenniveau? Wat waarderen ze in elkaar?

volgend hoofdstuk
Chef Roy is niet de enige sterrenchef met een groots verhaal. Lees in het laatste hoofdstuk meer over Groots.

hoofdstuk 10: groots


Alle bereidingen staan gereed. Het is tijd voor de laatste hand van de chef én voor de langoustines.
6 bereidingen, 1 chef, 1 bord
HET BORD
hoofdstuk 9


IN DIT HOOFDSTUK
1. VERS >> De langoustines.
2. HET BORD >> 1 chef, 1 bord.
3. EENHEID >> Alles komt samen.
4. DE MAÎTRE >> 3x vrolijkheid
5. DE WIJNEN >> Wat kan erbij?
6. EN VERDER >> De toekomst.
PROEVEN WAT ZE ETEN."
DICHT KUNNEN DOEN EN KUNNEN
“Mensen moeten hun OGEN
DE LANGOUSTINES
We hebben tot het laatst gewacht. Maar nu het bord opgemaakt wordt, is het tijd voor de langoustinetartaar. De chef doet het voor.
1. Pel de langoustines
2. Maak de langoustinetartaar aan
met de champagne vinaigrette
en de langoustine aanmaak.
3. Breng de tartaar op smaak met
peper en zout.
PELLEN EN AANMAKEN

VIDEO // 01:49 MINUTEN
Chef Roy Eijkelkamp maakt het bord op. Zonder opsmuk, maar met smaken die kleuren.
de laatse
hand
VIDEO // 01:42 minutEN

Tartaar van langoustine
Bleekselderij-
bouillon
Citrus galette
Appel en bleekselderij
compote
WITTE Kaviaar
Champagnevinaigrette
Zo komt alles samen

Welke wijnen passen het beste bij het gerecht van Roy? Maître Niels van Overmeire heeft drie wijnen geselecteerd.
VIDEO // 01:59minutEN
drie glaasjes
vrolijkheid
DE WIJNEN
Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.

Deze extreem geconcentreerde wijn is rijk en loyaal in de neus en biedt een smaakexplosie in de mond.
Trimbach Cuvée
Frédéric Emile

Smaragd wijnen zijn de beste binnen de Gruner Veltliner en Rieslings.
Domäne Wachau
Grüner Veltliner Smaragd

By. Ott Rosé
BY OTT rose is een lichte rosé met smaken van mandarijn en een kleine vleugje menthol.







Het gerecht is klaar. Er wordt genoten van smaken, er wordt geproost op het leven. En het laatste woord is aan de chef.
VIDEO // 01:42 minutEN
“het is een
samenspel”

volgend hoofdstuk
Chef Roy is niet de enige sterrenchef met een groots verhaal. Lees in het laatste hoofdstuk meer over Groots.
