HET BORD
6 bereidingen, 1 chef, 1 bord
Alle bereidingen staan gereed. Het is tijd voor de laatste hand van de chef én voor de langoustines.
ROY EIJKELKAMP
HOOFDSTUK 9
GROOTS
“Mensen moeten hun OGEN
DICHT KUNNEN DOEN EN KUNNEN
PROEVEN WAT ZE ETEN”
1. VERS >> De langoustines.
2. HET BORD >> Een chef, een bord.
3. DE MISSIE >> Alles komt samen.
4. DE MAÎTRE >> 3x vrolijkheid
5. DE WIJNEN >> Wat kan erbij?
6. EN VERDER >> Team met toekomst.
IN DIT HOOFDSTUK
PELLEN EN AANMAKEN
We hebben tot het laatst gewacht. Maar nu het bord opgemaakt wordt, is het tijd voor de langoustinetartaar. De chef doet het voor.
1. Pel de langoustines
2. Maak de langoustinetartaar aan
met de champagne vinaigrette en de
langoustine aanmaak.
3. Breng de tartaar op smaak met peper
en zout.
DE LANGOUSTINES
VERFIJNING
Chef Roy Eijkelkamp maakt het bord op. Zonder opsmuk, maar met smaken die kleuren.
VIDEO // 01:42 MINUTEN
De laatste
hand
VIDEO // 01:42 MINUTEN
De laatste
hand
ZO KOMT ALLES SAMEN
Tartaar van langoustine met appel, citrus, kaviaar en bouillon van bleekselderij.
rendang met blanke soja en gemberbierijs
boemboe
WELKOM BIJ PROJECT RENDANG VAN SUNIL BAHADOER
terug naar de roots
Tartaar van langoustine
Bleekselderijbouillon
Citrus galette
compote
Appel en bleekselderij
WITTE Kaviaar
Champagnevinaigrette
Welke wijnen passen het beste bij het gerecht van Roy? Maître Niels van Overmeire heeft drie wijnen geselecteerd.
VIDEO // 01:59 MINUTEN
Drie GLAASJES
VROLIJKHEID
VIDEO // 01:59 MINUTEN
Drie GLAASJES
VROLIJKHEID
Trimbach
Cuvée Frédéric Emile
Deze extreem geconcentreerde wijn is rijk en loyaal in de neus en biedt een smaakexplosie in de mond.
BY OTT rose is een lichte rosé met smaken van mandarijn en een kleine vleugje menthol.
By. Ott
Rosé
Domäne Wachau
Grüner Veltliner Smaragd
Smaragd wijnen zijn de beste binnen de Gruner Veltliner en Rieslings.
Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.
DE WIJNEN
Een eigenaar, een chef, beiden dertigers. Hoe gaat dat, samenwerken op tweesterrenniveau? Wat waarderen ze in elkaar?
VIDEO // 01:42 MINUTEN
"HET IS EEN
SAMENSPEL"
hoofdstuk 10: groots
Chef Roy is niet de enige sterrenchef met een groots verhaal. Lees in het laatste hoofdstuk meer over Groots.
volgend hoofdstuk
hoofdstuk 9
HET BORD
6 bereidingen, 1 chef, 1 bord
Alle bereidingen staan gereed. Het is tijd voor de laatste hand van de chef én voor de langoustines.
“Mensen moeten hun OGEN
DICHT KUNNEN DOEN EN KUNNEN
PROEVEN WAT ZE ETEN."
1. VERS >> De langoustines.
2. HET BORD >> 1 chef, 1 bord.
3. EENHEID >> Alles komt samen.
4. DE MAÎTRE >> 3x vrolijkheid
5. DE WIJNEN >> Wat kan erbij?
6. EN VERDER >> De toekomst.
IN DIT HOOFDSTUK
PELLEN EN AANMAKEN
We hebben tot het laatst gewacht. Maar nu het bord opgemaakt wordt, is het tijd voor de langoustinetartaar. De chef doet het voor.
1. Pel de langoustines
2. Maak de langoustinetartaar aan
met de champagne vinaigrette
en de langoustine aanmaak.
3. Breng de tartaar op smaak met
peper en zout.
DE LANGOUSTINES
VIDEO // 01:42 minutEN
de laatse
hand
Chef Roy Eijkelkamp maakt het bord op. Zonder opsmuk, maar met smaken die kleuren.
VIDEO // 01:49 MINUTEN
Zo komt alles samen
Champagnevinaigrette
WITTE Kaviaar
compote
Appel en bleekselderij
Citrus galette
bouillon
Bleekselderij-
Tartaar van langoustine
drie glaasjes
vrolijkheid
VIDEO // 01:59minutEN
Welke wijnen passen het beste bij het gerecht van Roy? Maître Niels van Overmeire heeft drie wijnen geselecteerd.
BY OTT rose is een lichte rosé met smaken van mandarijn en een kleine vleugje menthol.
By. Ott Rosé
Domäne Wachau
Grüner Veltliner Smaragd
Smaragd wijnen zijn de beste binnen de Gruner Veltliner en Rieslings.
Trimbach Cuvée
Frédéric Emile
Deze extreem geconcentreerde wijn is rijk en loyaal in de neus en biedt een smaakexplosie in de mond.
Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.
DE WIJNEN
“het is een
samenspel”
VIDEO // 01:42 minutEN
Het gerecht is klaar. Er wordt genoten van smaken, er wordt geproost op het leven. En het laatste woord is aan de chef.
hoofdstuk 10: GROOTS
Chef Roy is niet de enige sterrenchef met een groots verhaal. Lees in het laatste hoofdstuk meer over Groots.
volgend hoofdstuk