Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Offline: This content can only be displayed when online.

DE INKOPEN

DE KEUZES VAN DE CHEF

Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan. Welke producten kiest de chef? Langoustines, bleekselderij, Napoleon, en witte kaviaar.

roy eijkelkamp

HOOFDSTUK 7

GROOTS

• 1,5 kilo langoustine (16/20)
• 6 Granny Smith appels
• 4 bossen bleekselderij
• 500 gram banaansjalotten
• 250 gram knoflook
• 70 gram bieslook
• 100 gram sereh
• 100 gram gember
• 50 gram limoenblad gedroogd
• 1 kilo citroen
• 5x limoen
• 100 gram peper
• 650 gram witte peperkorrels
• 70 gram kruidenselderij
• 2x De Appelaere appelsap 75CL       


• 1 liter witte wijn azijn
• 2300 gram augurken middelzuur
• 2300 gram zilveruien zoetzuur
• 1 kilo Napoleon citrussnoepjes
• 1 liter Arla bio yoghurt
• 0.75 liter Veuve Pelletier Brut
• 1 liter MC maïsolie
• 2x Trom Natuurazijn oak 4% 750 ml • 0.75 liter Kidia Sauvignon blanc
• 1000 gram Gils kristalsuiker
• 200 gram Unique agar
• 400 gram Texturas xantana
• 30 gram Beluga kaviaar       

 

OVERIG:
3 gram Gellan

MATERIALEN:
Fijne handzeef
Siliconen bakmatje
Stekerdoos
Blender
Koksmes
Snijplanken (blauw en groen)
Bekken (2 stuks)
Stamper
Lepel
Bord
Schenkkan 


ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR 6 PERSONEN

DE INKOOPLIJST

Offline: This content can only be displayed when online.

DE BELUGA 

Beluga kaviaar is een van de meest exclusieve soorten ter wereld. Kaviaar bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur. De Beluga is de grootste steursoort, kan wel 150 jaar oud worden en produceert de grootste eitjes. De kaviaar heeft een complexe, uitgesproken smaak: zilt, romig, nootachtig met een fijn mondgevoel.

WITTE KAVIAAR

Offline: This content can only be displayed when online.

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

UIT EIGEN LAND

De knapperige, kruidige stengels komen van mei tot december van Hollandse bodem, de rest van het jaar worden ze geïmporteerd.

BLEEKSELDERIJ

Uit de noordzee:

Je vindt langoustines in het noordoosten van de Atlantische Oceaan, van IJsland tot Marokko en in bijna de hele Middellandse Zee. We verkopen deze koudwatersoort diepgevroren en dus kakelvers. De chef kiest voor maat 16/20. Oftewel: waarvan er 16 tot 20 in een kilo gaan. Deze kleinere maat is heerlijk zoet en mooi roze. Geschikt voor een rauwe bereiding, gebakken, gekookt of gegrild.

langoustines 16/20

Offline: This content can only be displayed when online.

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.

GOEDE PRODUCTEN:

“80% van de 
  smaak is het
  product, de rest
  doen wij

GOEDE PRODUCTEN:

“80% van de 
  smaak is het
  product, de rest
  doen wij

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.

 DE BASIS VAN DE GALETTE IS

een klassieker van de

snoepafdeling.

Uit FRANKRIJK:

De beroemdste mousserende wijn is de Champagne uit het gelijknamige Franse streek. De wijn is twee keer gegist, waarvan de tweede gisting op de fles gebeurt. Vandaar ook het ijzertje waarmee de champagnekurk op zijn plaats blijft. Voor de Veuve Pelletier brut wordt de Chardonnay-druif gebruikt. Dat levert een fijne Champagne die goed combineert met zeevruchten en kaviaar, met tonen van peer, abrikoos, citrus en amandel.

CHAMPAGNE

uit BELGIË:

Een klassieker op de snoepafdeling: de gele bol met het zure citroenpoeder vanbinnen. Het snoepje is in zijn honderdjarig bestaan nauwelijks veranderd. Al eerder zag je hem verwerkt in desserts, maar onze chef verwerkt het zuurtje tot een knapperige galette.

NAPOLEON

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Volgend hoofdstuk: aan de slag met de smaken in de mise en place. De langoustines zien we pas in hoofdstuk 8 terug, want die willen we vers.

volgend hoofdstuk

DE INKOPEN

DE KEUZES VAN DE CHEF

Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan. Welke producten kiest de chef? Langoustines, bleekselderij, Napoleon, en witte kaviaar.

hoofdstuk 7

• 1,5 kilo langoustine (16/20)
• 6 Granny Smith appels
• 4 bossen bleekselderij
• 500 gram banaansjalotten
• 250 gram knoflook
• 70 gram bieslook
• 100 gram sereh
• 100 gram gember
• 50 gram limoenblad gedroogd
• 1 kilo citroen
• 5x limoen
• 100 gram peper
• 650 gram witte peperkorrels
• 70 gram kruidenselderij
• 2x De Appelaere appelsap 75CL
• 1 liter witte wijn azijn
• 2300 gram augurken middelzuur
• 2300 gram zilveruien zoetzuur
• 1 kilo Napoleon citrussnoepjes
• 1 liter Arla bio yoghurt
• 0.75 liter Veuve Pelletier Brut
• 1 liter MC maïsolie
• 2x Trom Natuurazijn oak 4% 750 ml • 0.75 liter Kidia Sauvignon blanc
• 1000 gram Gils kristalsuiker
• 200 gram Unique agar
• 400 gram Texturas xantana
• 30 gram Beluga kaviaar       

NIET BIJ MAKRO:
• 3 gram Gellan 

MATERIALEN:
Fijne handzeef
Siliconen bakmatje
Stekerdoos
Thermoblender
Koksmes
Snijplanken (blauw en groen)
Bekken (2 stuks)
Stamper
Lepel
Bord
Schenkkan 


ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR 6 PERSONEN

DE INKOOPLIJST

DE BELUGA 

Beluga kaviaar is een van de meest exclusieve soorten ter wereld. Kaviaar bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur. De Beluga is de grootste steursoort, kan wel 150 jaar oud worden en produceert de grootste eitjes. De kaviaar heeft een complexe, uitgesproken smaak: zilt, romig, nootachtig met een fijn mondgevoel.

WITTE KAVIAAR

UIT EIGEN LAND

De knapperige, kruidige stengels komen van mei tot december van Hollandse bodem, de rest van het jaar worden ze geïmporteerd.

BLEEKSELDERIJ

Uit de noordzee:

Je vindt langoustines in het noordoosten van de Atlantische Oceaan, van IJsland tot Marokko en in bijna de hele Middellandse Zee. We verkopen deze koudwatersoort diepgevroren en dus kakelvers. De chef kiest voor maat 16/20. Oftewel: waarvan er 16 tot 20 in een kilo gaan. Deze kleinere maat is heerlijk zoet en mooi roze. Geschikt voor een rauwe bereiding, gebakken, gekookt of gegrild.

langoustines 16/20

GOEDE PRODUCTEN:

“80% van de 
  smaak is het
  product, 
  de rest
  doen wij

GOEDE PRODUCTEN:

“80% van de 
  smaak is het
  product, 
  de rest
  doen wij

Uit FRANKRIJK:

De beroemdste mousserende wijn is de Champagne uit het gelijknamige Franse streek. De wijn is twee keer gegist, waarvan de tweede gisting op de fles gebeurt. Vandaar ook het ijzertje waarmee de champagnekurk op zijn plaats blijft. Voor de Veuve Pelletier brut wordt de Chardonnay-druif gebruikt. Dat levert een fijne Champagne die goed combineert met zeevruchten en kaviaar, met tonen van peer, abrikoos, citrus en amandel.

CHAMPAGNE

uit BELGIË:

Een klassieker op de snoepafdeling: de gele bol met het zure citroenpoeder vanbinnen. Het snoepje is in zijn honderdjarig bestaan nauwelijks veranderd. Al eerder zag je hem verwerkt in desserts, maar onze chef verwerkt het zuurtje tot een knapperige galette.

NAPOLEON

Volgend hoofdstuk: aan de slag met de smaken in de mise en place. De langoustines zien we pas in hoofdstuk 8 terug, want die willen we vers.

volgend hoofdstuk