Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Offline: This content can only be displayed when online.

mise en place

Aan de slag met EEN GROOts GERECHT 

Aan de slag met een bijzonder gerecht. De bereidingen beginnen al weken voor het opdienen, met het vullen en rijpen van de wilde eend.

GROOTS

menno post

HOOFDSTUK 7

“IK WIL IETS CREËREN

WAARVAN DE GAST ZEGT:

DIT VERGEET IK NOOIT MEER...”

1. WILDE EEND >> Rijpen in bijenwas

2. SAUS >> Gezouten karamel

3. EENDENPOOTJES >> Gekonfijt en mals

4. MAISPUREE >> Met laurier en room

5. POMPOENPUREE >> Van flespompoen

6. POMPOENKROKANT >> In de oven

7. MAISBLOKJES >> Gebrand

8. ZOETZUUR >> Met pompoen

9. EENDENBORST >> Gegaard

WAT GAAN WE MAKEN:

Offline: This content can only be displayed when online.
Offline: This content can only be displayed when online.

gerijpte
eend

Het recept begint met de eend en de vulling. Die laten we een paar weken rijpen in bijenwas.

Offline: This content can only be displayed when online.

Saus van 
gezouten
karamel

Offline: This content can only be displayed when online.

Voor de saus mengen we de smaak van laurier, mandarijn en jeneverbes met een karamel van gecondenseerde melk.

geKonfijte
eendenpootjes

Aan de slag met de signature dish van Soenil Bahadoer

De eendenpootjes worden gekonfijt en gegaard tot het vlees van het bot valt.

Offline: This content can only be displayed when online.
Offline: This content can only be displayed when online.

MAISPUREE

Mais, laurier en room vormen samen een heerlijke puree.

Offline: This content can only be displayed when online.

pompoenpuree

De eerste bereiding met flespompoen is die van de puree.

pompoen-
krokant

Offline: This content can only be displayed when online.

Ook het krokantje komt van flespompoen. Aan de slag met zoetstoffen en de oven.

MaIsblokjes

Offline: This content can only be displayed when online.

De gebrande maisblokjes hebben die lekkere geur van een houtvuurtje.

Zoetzuur van pompoen

Aan de slag met de signature dish van Soenil Bahadoer

We zijn nog niet klaar met de pompoen. Samen met het zoetzuur vormt het een belangrijk onderdeel van het gerecht.

Offline: This content can only be displayed when online.

Eendenborst

Offline: This content can only be displayed when online.

Als laatste wordt de eendenborst bereid. De eend wordt van de waslaag ontdaan en tot perfectie gegaard.

De bereidingen zijn gedaan, tijd voor de finishing touch. Een lang verhaal kort: 9 onderdelen,
1 chef, 1 bord.

volgend hoofdstuk

mise en place

Aan de slag met een bijzonder gerecht. De bereidingen beginnen al weken voor het opdienen, met het vullen en rijpen van de wilde eend.

hoofdstuk 7

“ik wil iets creëren 

waarvan de gast zegt:

DIT VERGEET IK NOOIT MEER...”

1. Jus van blanke soja >> jus van blanke soja met gember, sereh en kalfsjus.

2. Rendang van sukade >> aan de slag met graangevoerd rundvlees, boemboe en gember.

3. Kimchi >> een frisse mix van koolrabi, knolselderij, Yakult en
72 uur warmte.

4. Koolrol >> Spitskool, sereh en weer een lekkere boemboe

5. Gemberpuree >> Gember en La Ratte aardappels gecombineerd tot een heerlijk zachte puree.

6. Gemberbierijs >> Aan de slag met
zoetstoffen, emulgatoren en uiteraard: gember, veel gember.

1. WILDE EEND >> In bijenwas

2. SAUS >> Gezouten karamel

3. EENDENPOOTJES >> Gekonfijt

4. MAISPUREE >> Met laurier 

5. POMPOENPUREE >> Flespompoen

6. POMPOENKROKANT >> In de oven

7. MAISBLOKJES >> Gebrand

8. ZOETZUUR >> Met pompoen

9. EENDENBORST >> Gegaard

WAT GAAN WE MAKEN:

gerijpte
eend

Het recept begint met de eend en de vulling. Die laten we een paar weken rijpen in bijenwas.

saus van
gezouten
karamel

LANGOUSTINE 
TARTAAR
AANMAAK


Voor de saus mengen we de smaak van laurier, mandarijn en jeneverbes met een karamel van gecondenseerde melk.

geKonfijte
eenden-
pootjes

De eendenpootjes worden gekonfijt en gegaard tot het vlees van het bot valt.

maispuree

Mais, laurier en room vormen samen een heerlijke puree.

Mais, laurier en room vormen samen een heerlijke puree.

pompoenpuree

De eerste bereiding met flespompoen is die van de puree.

De eerste bereiding met flespompoen is die van de puree.

pompoen-krokant

Ook het krokantje wordt gemaakt van flespompoen. Aan de slag met zoetstoffen en de oven

maIsblokjes

De gebrande maisblokjes hebben die lekkere geur van een houtvuurtje. 

zoetzuur van
pompoen

We zijn nog niet klaar met de pompoen. Samen met het zoetzuur vormt het een belangrijk onderdeel van het gerecht.

eendenborst

Als laatste wordt de eendenborst bereid. De eend wordt van de waslaag ontdaan en tot perfectie gegaard.

De bereidingen zijn gedaan, tijd voor de finishing touch. Een lang verhaal kort: 6 onderdelen, 1 chef, 1 bord.