Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

GROOTS

HOOFDSTUK 8

menno post

Alle bereidingen staan gereed. Het is tijd voor de laatste hand van de chef. Èn als bonus het verhaal over een gerecht dat nog nooit op de menu stond. 

9 bereidingen, 1 chef, 1 bord

HET BORD

Offline: This content can only be displayed when online.
Offline: This content can only be displayed when online.

IN DIT HOOFDSTUK

1. HET BORD >> Een chef, een bord

2. HET DOEL >> Alles komt samen

3. VIDEO >> Sommelier Livia kiest

4. DE WIJNEN >> Wat kan erbij?

5. DE CIRKEL IS… >> 130 procent smaak

6. SERVIES >> Wat is gebruikt?


smoorverliefd op hem.”

“Ik proefde het en toen werd ik 

Offline: This content can only be displayed when online.

HET BOUQUET

Bieslook, groene appel en kers vormen samen een bouquet. Zo maak je het stap voor stap.

• Blancheer de bieslook.
• Snijd appel in lange reepjes.
• Bind de waterkers met de appel en
  Oost-Indische kers op met een stengeltje
  geblancheerde bieslook.


Stap voor stap

Offline: This content can only be displayed when online.

ZO MAAK JE LAURIEROLIE

Laurierolie is de laatste bereiding voor dit grootse gerecht. 

  1. Kneus en scheur 100 gram verse laurierblaadjes en strooi er zout over.
  2. Verhit een scheutje maisolie tot 70 graden en zet de laurier hierin aan.
  3. Giet de olie op, verwarmen, afdekken. Hierdoor blijft alle smaak en aroma in de olie.
  4. Laat 30 minuten trekken tot dat het blad minder groen wordt.
  5. Passeren en in een pannetje doen.


de techniek

Offline: This content can only be displayed when online.
Offline: This content can only be displayed when online.

“Op het bord 
  moet alles
 
elkaar
  
aanraken.”

“Op het bord 
  moet alles
 
elkaar
  
aanraken.”

VIDEO // 01:46 MINUTEN

De mais, de eend, de pompoen; chef Menno Post maakt het bord op.

Wilde eend in bijenwas gerijpt met pompoen-zoetzuur, mais en saus van gezouten karamel  

Een groots gerecht:

Eendenborst

 Saus van gezouten karamel 

 Gekonfijte eendenpootjes 

waterkers

Maisblokjes

Maispuree

 Zoetzuur van pompoen 

Pompoenkrokantje

Offline: This content can only be displayed when online.

“Het is een gerecht
  met een rijkheid
  in smaak.”

“Het is een gerecht
  met een rijkheid
  in smaak.”

VIDEO // 01:59 MINUTEN

Welke wijnen passen het beste bij het gerecht van Menno? Sommelier Livia van IJperen heeft drie heerlijke wijnen uitgezocht.

Offline: This content can only be displayed when online.

DE WIJNEN

Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.

Offline: This content can only be displayed when online.

Fris en elegant: deze Marquéas de Riscal is zes maanden op hout gerijpt.










MARQUÉS DE RISCAL LIMOUSIN RESERVA

7 MAGNÍFICS
SOMIADORS

Deze Spaanse wijn is sappig en vol en is de favoriet van Livia bij dit gerecht. 

Deze volle, rijpe Chardonnay is zeer interessant met de karamel jus.

AUTAN SIEUR
D’ARQUES

TOT SLOT: 
HET GERECHT 
DAT NIET OP DE 
KAART STOND. 

TOT SLOT: 
HET GERECHT 
DAT NIET OP DE 
KAART STOND. 

VIDEO // 01:42 MINUTEN

En nu? De toekomst van Olivijn ligt misschien wel verborgen in het begin. In ijs met 130 procent smaakbeleving. Het ijs dat niet op het menu staat.

Offline: This content can only be displayed when online.

HET SERVIES

In deze productie is het eten natuurlijk de hoofdrolspeler. Maar het podium - het servies - mag er zeker ook zijn. Bekijk hier welke serviesdelen
gebruikt zijn!


ASSORTIMENT

Offline: This content can only be displayed when online.

volgend hoofdstuk

Chef Menno is niet de enige sterrenchef met een groots verhaal. Lees in het laatste hoofdstuk meer over Groots.

Alle bereidingen staan gereed. Het is tijd voor de laatste hand van de chef. Èn als bonus het verhaal over een gerecht dat nog nooit op de menu stond. 

9 bereidingen, 1 chef, 1 bord

HET BORD

hoofdstuk 8

IN DIT HOOFDSTUK

1. HET BORD >> De laatste hand

2. HET DOEL >> Alles komt samen

3. VIDEO >> De wijnselectie 

4. DE WIJNEN >> Wat kan erbij?

5. DE CIRKEL IS… >> 130 procent 

6. SERVIES >> Wat is gebruikt?

IK smoorverliefd op hem.”

“Ik proefde het en toen WERD 

HET BOUQUET

Bieslook, groene appel en kers vormen samen een bouquet. Zo maak je het stap voor stap.

• Blancheer de bieslook.
• Snijd appel in lange reepjes.
• Bind de waterkers met de appel en
  Oost-Indische kers op met een
  stengeltje geblancheerde
  bieslook.


Stap voor stap

ZO MAAK JE 
LAURIEROLIE

Laurierolie is de laatste bereiding voor dit grootse gerecht. 

  1. Kneus en scheur 100 gram verse laurierblaadjes en strooi er zout over.
  2. Verhit een scheutje maisolie tot 70 graden en zet de laurier hierin aan.
  3. Giet de olie op, verwarmen, afdekken. Hierdoor blijft alle smaak en aroma in de olie.
  4. Laat 30 minuten trekken tot dat het blad minder groen wordt.
  5. Passeren en in een pannetje doen.


de techniek

VIDEO // 01:49 MINUTEN

de laatse
hand

de laatse
hand

VIDEO // 01:42 minutEN

De mais, de eend, de pompoen; chef Menno Post maakt het bord op.

Een groots gerecht:

rendang met blanke soja
en gemberbierijs

gekonfijte
eendenpootjes

 Saus van gezouten karamel 

Eendenborst

Maispuree

Pompoenkrokantje

 Zoetzuur van pompoen 

Maisblokjes

waterkers

Welke wijnen passen het beste bij het gerecht van Menno? Sommelier Livia van IJperen heeft drie heerlijke wijnen uitgezocht.

VIDEO // 01:59 minutEN

"HET IS EEN GERECHT MET EEN RIJKHEID IN SMAAK."

"HET IS EEN GERECHT MET EEN RIJKHEID IN SMAAK."

DE WIJNEN

Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.

Deze extreem geconcentreerde wijn is rijk en loyaal in de neus en biedt een smaak-explosie in de mond.

Trimbach Cuvée
Frédéric Emile

Smaragd wijnen zijn de beste binnen de Gruner Veltliner en Rieslings.



MARQUÉS DE RISCAL LIMOUSIN RESERVA

By. Ott Rosé

BY OTT rose is een lichte rosé met smaken van mandarijn en een kleine vleugje menthol.



En nu? De toekomst van Olivijn ligt misschien wel verborgen in het begin. In ijs met 130 procent smaakbeleving. Het ijs dat niet op het menu staat.

VIDEO // 01:42 minutEN

TOT SLOT: 
HET GERECHT 
DAT NIET OP DE 
KAART STOND.

TOT SLOT: 
HET GERECHT 
DAT NIET OP DE 
KAART STOND.

HET SERVIES

In deze productie is het eten natuurlijk de hoofdrolspeler. Maar het podium - het servies - mag er zeker ook zijn. Bekijk hier welke serviesdelen gebruikt zijn!


ASSORTIMENT

volgend hoofdstuk

Chef Menno is niet de enige sterrenchef met een groots verhaal. Lees in het laatste hoofdstuk meer over Groots.