Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Offline: This content can only be displayed when online.

DE INKOPEN

DE KEUZES VAN DE CHEF

Tijd voor de inkopen. Waar kiest de chef voor? Bekijk de inkooplijst.

menno post

HOOFDSTUK 6

GROOTS

• 6 st wilde eend
• 1 st bieslook                  
• 1 st flespompoen
• 1 st gecondenseerde Melk    
• 2 st gember  
• 1 l gevogeltebouillon
• 1 st glucose                    
• 1 l kookroom
• 1 st isomalt    
• 300 gr jeneverbessen        
• 1 st kummel  
• 1 bos laurier                    
• 2 st limoen  
• 1 kg mais korrels
• 10 st mandarijn
• 2 st citroen  
• 1 st knoflook          

• 1 l maisolie
• 1 st mosterdzaad  
• 1 st pompoenpitten  
• 1 kg roomboter staaf gezouten
• 1 st venkelzaad  
• 1 l natuurazijn      
• 1 st poedersuiker    
• 1 st pompoenpitolie
• 1 bos sereh  
• 8 st sjalot  
• 2 st suikermais
• 500 gr suiker  
• 1 st venkel  
• 1 bos waterkers
• 750 ml witte wijn  
• 100 g zeezout    
• 1 st  Granny Smith appel  

                  


OVERIG:

• Bijenwas
• 1 bos bronzen venkel

MATERIALEN:

• 1 st silicone matje gastronorm
• 1 st slagerstouw
• 1 st stekerdoos
• 1 st vacumeerzakken
• 1 st cilinder 8 cm
• 1 st blender
• 1 st bolzeef fijn              
• 2 st spuitzak
• 1 st bakmal
• 1 st gasbrander     

 


ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR zes PERSONEN

DE INKOOPLIJST

Offline: This content can only be displayed when online.

Echt herfstproduct

WILDE EEND

Het jachtseizoen van de wilde eend loopt van 15 augustus tot en met 31 januari. Wilde eenden voeden zich tegen de schemering met slakken, wormen, insecten, waterplanten, gras, mais en graan. Overdag rusten ze. Het vlees van wilde eend is (donker)rood, mager en goed doorbloed met een krachtige smaak. 

“EEN WILDE EEND SMAAKT

NAAR WAT HIJ EET:

MAIS, WATERPLANTEN, GRAAN."

Offline: This content can only be displayed when online.

INSTANT KARAMEL

Een blikje ingedikte koemelk waaraan suiker is toegevoegd. Het resultaat is een romige melk, die perfect is voor desserts, maar waarmee je ook heerlijke karamel kunt maken. 

GECONDENSEERDE 
MELK

SUPERGROEIER:

De pompoen behoort tot de komkommerfamilie, net als meloenen, augurken, courgettes en komkommers. De flespompoen met zijn zachtgele tot oranje eetbare schil heeft een peervorm en bevat veel vruchtvlees. In de hals zitten geen pitten. De flespompoen doet het goed als puree, geroosterd in de oven of als romige pompoensoep. Hij wordt in zijn geheel verkocht en is op die manier makkelijk twee maanden houdbaar. Aangesneden kun je de pompoen ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast.

FLESPOMPOEN

Offline: This content can only be displayed when online.

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.

GOEDE PRODUCTEN:

“IK COMBINEER 
  PRODUCTEN DIE
  UIT DEZELFDE  
  WERELD KOMEN. 
  DAT ZORGT VOOR 
  VERBINDING.

“IK COMBINEER 
  PRODUCTEN DIE
  UIT DEZELFDE  
  WERELD KOMEN. 
  DAT ZORGT VOOR 
  VERBINDING.

Offline: This content can only be displayed when online.

PLANT MET PIT

Het peperige plantje langs de waterkant zorgt voor pit in je gerecht. Koopt het vers: waterkers is kwetsbaar en houdt het in de koelkast niet langer dan een paar dagen uit. Het bevat allerlei voedingsstoffen waaronder jodium, ijzer en foliumzuur.

Waterkers helpt vetten uit de voeding gemakkelijker verteren.

waterkers

NATUURSNOEP

De maisoogst in Nederland loopt van begin augustus tot half oktober. Dan zijn de gele korrels op hun knapperigst en geven ze een zeer zoete toets aan een gerecht. De extra zoete suikermais kan wel tot 20% suiker bevatten en bezit daardoor maar weinig zetmeel. Voorgegaard zijn de kolven binnen tien minuten klaar.

SUIKERMAIS

In het volgende hoofdstuk gaan we aan de slag met 9 bereidingen, waaronder de wilde eend in bijenwas. 


volgend hoofdstuk

DE INKOPEN

DE KEUZES VAN DE CHEF

Tijd voor de inkopen. Waar kiest de chef voor? Bekijk de inkooplijst.

hoofdstuk 6

• 6 st wilde eend
• 1 st bieslook                  
• 1 st flespompoen
• 1 st gecondenseerde Melk    
• 2 st gember  
• 1 l gevogeltebouillon
• 1 st glucose                    
• 1 l kookroom
• 1 st isomalt    
• 300 gr jeneverbessen        
• 1 st kummel  
• 1 bos laurier                    
• 2 st limoen  
• 1 kg mais korrels
• 10 st mandarijn
• 2 st citroen  
• 1 st knoflook
• 1 l maisolie
• 1 st mosterdzaad  
• 1 st pompoenpitten  
• 1 kg roomboter staaf gezouten
• 1 st venkelzaad  
• 1 l natuurazijn      
• 1 st poedersuiker    
• 1 st pompoenpitolie
• 1 bos sereh  
• 8 st sjalot  
• 2 st suikermais
• 500 gr suiker  
• 1 st venkel  
• 1 bos waterkers
• 750 ml witte wijn  
• 100 g zeezout    
• 1 st  Granny Smith appel      

OVERIG:

• Bijenwas
• 1 bos bronzen venkel

MATERIALEN:

• 1 st silicone matje gastronorm
• 1 st slagerstouw
• 1 st stekerdoos
• 1 st vacumeerzakken
• 1 st cilinder 8 cm
• 1 st blender
• 1 st bolzeef fijn              
• 2 st spuitzak
• 1 st bakmal
• 1 st gasbrander     

 

 

ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR zes PERSONEN

DE INKOOPLIJST

Echt herfstproduct

Het jachtseizoen van de wilde eend loopt van 15 augustus tot en met 31 januari. Wilde eenden voeden zich tegen de schemering met slakken, wormen, insecten, waterplanten, gras, mais en graan. Overdag rusten ze. Het vlees van wilde eend is (donker)rood, mager en goed doorbloed met een krachtige smaak. 

WILDE EEND

INSTANT KARAMEL

Een blikje ingedikte koemelk waaraan suiker is toegevoegd. Het resultaat is een romige melk, die perfect is voor desserts, maar waarmee je ook heerlijke karamel kunt maken. 

GECONDENSEERDE 
MELK

SUPERGROEIER:

De pompoen behoort tot de komkommerfamilie, net als meloenen, augurken, courgettes en komkommers. De flespompoen met zijn zachtgele tot oranje eetbare schil heeft een peervorm en bevat veel vruchtvlees. In de hals zitten geen pitten. De flespompoen doet het goed als puree, geroosterd in de oven of als romige pompoensoep. Hij wordt in zijn geheel verkocht en is op die manier makkelijk twee maanden houdbaar. Aangesneden kun je de pompoen ongeveer drie dagen bewaren in de koelkast.

FLESPOMPOEN

GOEDE PRODUCTEN:

“IK COMBINEER 
  PRODUCTEN DIE
  UIT DEZELFDE  
  WERELD KOMEN. 
  DAT ZORGT VOOR 
  VERBINDING.

“IK COMBINEER 
  PRODUCTEN DIE
  UIT DEZELFDE  
  WERELD KOMEN. 
  DAT ZORGT VOOR 
  VERBINDING.

GOEDE PRODUCTEN:

NATUURSNOEP

De maisoogst in Nederland loopt van begin augustus tot half oktober. Dan zijn de gele korrels op hun knapperigst en geven ze een zeer zoete toets aan een gerecht. De extra zoete suikermais kan wel tot 20% suiker bevatten en bezit daardoor maar weinig zetmeel. Voorgegaard zijn de kolven binnen tien minuten klaar.

SUIKERMAIS

PLANT MET PIT

Het peperige plantje langs de waterkant zorgt voor pit in je gerecht. Koopt het vers: waterkers is kwetsbaar en houdt het in de koelkast niet langer dan een paar dagen uit. Het bevat allerlei voedingsstoffen waaronder jodium, ijzer en foliumzuur.

Waterkers helpt vetten uit de voeding gemakkelijker verteren.

waterkers

In het volgende hoofdstuk gaan we aan de slag met 9 bereidingen, waaronder de wilde eend in bijenwas. 


volgend hoofdstuk