Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

De start van een familiebedrijf

de chef

Offline: This content can only be displayed when online.

menno post

HOOFDSTUK 1

GROOTS 

Zijn moeder leerde hem dat je met eten veel kunt
geven. Een waardevolle les die Menno meeneemt bij de start van zijn familiebedrijf.

Offline: This content can only be displayed when online.

"dit pand komt vrij,

je moet nu bellen!"

1. OPGROEIEN >> Rijk met weinig

2. CARRIÈRE >> Dream team

3. EEN PAND >> Een familiebedrijf start

4. PASSIE >> 130 procent smaakbeleving

5. VRIJHEID >> Niet lekker bestaat niet



IN DIT HOOFDSTUK

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 01:48 minutEN

OOK AL HEB JE
  NIET VEEL, MET
  ETEN KUN JE WEL
  VEEL BIEDEN.”

OOK AL HEB JE
  NIET VEEL, MET
  ETEN KUN JE WEL
  VEEL BIEDEN.”

In 1977 wordt Menno Post geboren in Den Haag, maar zijn jeugd brengt hij door in Friesland. Biologie lijkt hem een leuk vak; de natuur lonkt.

Offline: This content can only be displayed when online.

 IN DE LEER BIJ CAS SPIJKERS,

EN RON BLAAUW

VERFIJNING

Na een koksopleiding werkt Menno een jaar bij restaurant De Swaen van Cas Spijkers. In 2000 start hij als keukenchef bij Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. Daar maakt hij deel uit van een culinair dream team en werkt onder andere samen met de huidige sterrenchefs Egon van Hoof, Stefan van Sprang, André Gerrits en Joris Bijdendijk. In 2013 wordt Menno chef-kok bij restaurant De Bokkedoorns, een familiebedrijf bij uitstek. In 2018 begint het te knagen. Zo’n familiebedrijf wil hij zelf ook. 

STERRENTEAM

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 02:06 minutEN

“DIT IS HET
  PAND. HIER
  MOET IK ZIJN.”

“DIT IS HET
  PAND. HIER
  MOET IK ZIJN.”

In december 2017 komt er een pand op Menno’s pad. Hij ziet kansen voor zijn eigen familiebedrijf, samen met zijn vrouw en kinderen.

Offline: This content can only be displayed when online.

HET KUNSTPROJECT:

Saskia de Wal is fine art food fotograaf en combineert eten met sensualiteit. Voor haar kunst werkt ze veel samen met chefs. Saskia heeft een gouden regel: niet daten in je achtertuin. Geen chefs dus. Dat lukt, tot 2014... Menno werkt mee aan een project van Saskia over 130 procent smaakbeleving. Hij maakt rodewijnazijnijs. De twee worden verliefd. Als ze starten met Olivijn doen ze het ook met zijn tweeën. Beneden het restaurant, het domein van Menno. Boven ruimte voor de kunst van Saskia.

130 PROCENT SMAAKBELEVING

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 02:03 minutEN

“NIET LEKKER 
  BESTAAT NIET.

“NIET LEKKER 
  BESTAAT NIET.

Olivijn biedt Saskia en Menno vrijheid. Menno heeft duidelijk voor ogen wat hij wil. 

Wat doe je met totale vrijheid? Menno vindt inspiratie in de natuur. En bij een andere vrije vogel: de wilde eend.

volgend hoofdstuk:

hoofdstuk 1

Zijn moeder leerde hem dat je met eten veel kuntgeven. Een waardevolle les die Menno meeneemt bij de start van zijn familiebedrijf.

de chef

De start van een
familiebedrijf

"dit pand komt vrij,

je moet nu bellen!"

1. OPGROEIEN >> Rijk met weinig

2. CARRIÈRE >> Dream team

3. EEN PAND >> Een familie-bedrijf start

4. PASSIE >> 130 procent smaakbeleving

5. VRIJHEID >> Niet lekker bestaat niet

IN DIT HOOFDSTUK

VIDEO // 01:48 minutEN

OOK AL HEB JE
  NIET VEEL, MET
  ETEN KUN JE WEL
  VEEL BIEDEN.”

OOK AL HEB JE
  NIET VEEL, MET
  ETEN KUN JE WEL
  VEEL BIEDEN.”

In 1977 wordt Menno Post geboren in Den Haag, maar zijn jeugd brengt hij door in Friesland. Biologie lijkt hem een leuk vak; de natuur lonkt.

in de leer bij CAS SPIJKERS

en ron blauw. 

VERFIJNING

Na een koksopleiding werkt Menno een jaar bij restaurant De Swaen van Cas Spijkers. In 2000 start hij als keukenchef bij Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel. Daar maakt hij deel uit van een culinair dream team en werkt onder andere samen met de huidige sterrenchefs Egon van Hoof, Stefan van Sprang, André Gerrits en Joris Bijdendijk. In 2013 wordt Menno chef-kok bij restaurant De Bokkedoorns, een familiebedrijf bij uitstek. In 2018 begint het te knagen. Zo’n familiebedrijf wil hij zelf ook. 

STERRENTEAM

“DIT IS HET
  PAND. HIER
  MOET IK ZIJN.”

“DIT IS HET
  PAND. HIER
  MOET IK ZIJN.”

VIDEO // 02:06 minutEN

In december 2017 komt er een pand op Menno’s pad. Hij ziet kansen voor zijn eigen familiebedrijf, samen met zijn vrouw en kinderen.

HET KUNSTPROJECT:

Saskia de Wal is fine art food fotograaf en combineert eten met sensualiteit. Voor haar kunst werkt ze veel samen met chefs. Saskia heeft een gouden regel: niet daten in je achtertuin. Geen chefs dus. Dat lukt, tot 2014... Menno werkt mee aan een project van Saskia over 130 procent smaakbeleving. Hij maakt rodewijnazijnijs. De twee worden verliefd. Als ze starten met Olivijn doen ze het ook met zijn tweeën. Beneden het restaurant, het domein van Menno. Boven ruimte voor de kunst van Saskia.

130 PROCENT SMAAKBELEVING

VIDEO // 02:03 minutEN

“niet lekker
  bestaat niet.

“niet lekker
  bestaat niet.

Olivijn biedt Saskia en Menno vrijheid. Menno heeft duidelijk voor ogen wat hij wil. 

Wat doe je met totale vrijheid? Menno vindt inspiratie in de natuur. En bij een andere vrije vogel: de wilde eend.

volgend hoofdstuk: