Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

In 2018 opende hij samen met zijn vrouw restaurant Olivijn. In 2020 moest het familiebedrijf gedwongen weer dicht. Ontdek het verhaal van chef Menno Post en zijn gerecht van wilde eend.

GROOTS

Editie #3, oktober 2021

menno post

1 chef, 
1 gerecht, 
1 verhaal

Offline: This content can only be displayed when online.

Pompoenkrokantje

 Zoetzuur van pompoen 

Maispuree

Maisblokjes

waterkers

 Gekonfijte eendenpootjes 

 Saus van gezouten karamel 

Eendenborst

Offline: This content can only be displayed when online.

IN negen HOOFDSTUKKEN

EEN GROOTS VERHAAL

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

9. GROOTS >> Een ode aan eten.

 

 

 

 

 

 

 

8. HET BORD >> Eén chef, één bord 

 

 

 

 

 

 

7. MISE EN PLACE >> Aan de slag met alle bereidingen

 

 

 

 

 

6. INKOPEN >> De keuzes van de chef

 

 

 

 

5. JUS >> De verbinding





4. FLESPOMPOEN >> Terug op aarde



3. MAIS >> Geuren van vroeger



2. WILDE EEND >> Vrije vogel


1. DE CHEF >> De start van een familiebedrijf


Offline: This content can only be displayed when online.

Fine art food fotograaf Saskia de Wal start een project over 130 procent smaakbeleving. Het gerecht van Menno overdondert Saskia totaal.

130 procent smaakbeleving

130 procent smaakbeleving

VERDEROP IN HOOFDSTUK 2:

Offline: This content can only be displayed when online.

Na ze gevuld te hebben legt de chef tien wilde eenden in de bijenwas om te rijpen. Iedere week wordt er één gekraakt; is 'ie nog lekker?


Offline: This content can only be displayed when online.

HOE SMAAKT
EEN EEND NA 10 WEKEN RIJPEN?

HOE SMAAKT
EEN EEND NA 10 WEKEN RIJPEN?

VERDEROP IN HOOFDSTUK 3:

In 2020 gaat Olivijn - net als alle andere horeca van Nederland - dicht. Maar een snackmuur mag wel. Wat als ze eens kroketjes gingen maken?

Offline: This content can only be displayed when online.

HAUTE
FRITURE IN
CORONATIJD

HAUTE
FRITURE IN
CORONATIJD

VERDEROP IN HOOFDSTUK 6:

volgend hoofdstuk

In dit magazine nemen we het complete gerecht onder de loep. Het verhaal begint bij de chef, zijn vrouw Saskia en de start van een familiebedrijf.

terug naar de roots

1 chef, 
1 gerecht, 
1 verhaal

In 2018 opende hij samen met zijn vrouw restaurant Olivijn. In 2020 moest het familiebedrijf gedwongen weer dicht. Ontdek het verhaal van chef Menno Post en zijn gerecht van wilde eend.

1 chef, 1 gerecht, 1 verhaal

Een groots gerecht:

rendang met blanke soja
en gemberbierijs

gekonfijte
eendenpootjes

 Saus van gezouten karamel 

Eendenborst

Maispuree

Pompoenkrokantje

 Zoetzuur van pompoen 

Maisblokjes

waterkers

IN negen HOOFDSTUKKEN

EEN GROOTS VERHAAL

1. De chef >> De start van een familiebedrijf

2. Wilde eend >> Vrije vogel

3. Mais >> Geuren van vroeger

4. Flespompoen >> Terug op aarde

5. Jus >> De verbinding

6. Inkopen >> De keuzes van de chef

7. Mise en place >> Aan de slag met alle bereidingen

8. Het bord >> Eén chef, één bord 

9. Groots >> Een ode aan eten.

Fine art food fotograaf Saskia de Wal start een project over 130 procent smaakbeleving. Het gerecht van Menno overdondert Saskia totaal.

130 procent
smaakbeleving

130 procent
smaakbeleving

VERDEROP IN HOOFDSTUK 2:

DE CHEF LEGT TIEN WILDE EENDEN EN BIJENWAS IN DE WAS. IEDERE WEEK WORDT ER EEN
GEKRAAKT.

DE CHEF LEGT TIEN WILDE EENDEN EN BIJENWAS IN DE WAS. IEDERE WEEK WORDT ER EEN
GEKRAAKT.

VERDEROP IN HOOFDSTUK 5:

Een zee van suiker. Voordat galettes krokant uit de oven komen, moet het ingrediënt eerst fijngemalen worden. In dit geval: Napoleon-snoepjes.

Na ze gevuld te hebben legt de chef tien wilde eenden in de bijenwas om te rijpen. Iedere week wordt er één gekraakt; is 'ie nog lekker?

In 2020 gaat Olivijn - net als alle andere horeca van Nederland - dicht. Maar een snackmuur mag wel. Wat als ze eens kroketjes gingen maken?

HAUTE
FRITURE

HAUTE
FRITURE

VERDEROP IN HOOFDSTUK 8:

volgend hoofdstuk

In dit magazine nemen we het complete gerecht onder de loep. Het verhaal begint bij de chef, zijn vrouw Saskia en de start van een familiebedrijf.