Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Offline: This content can only be displayed when online.

edwin vinke

HOOFDSTUK 6

GROOTS 

TWEE KRACHTPATSERS

PALOURDES SAMBAL

De krachtige smaak van palourdes vindt zijn gelijke in sambal. Ook Edwin krijgt versterking in de keuken: zijn zoon Tom.

Offline: This content can only be displayed when online.

1. UITGELICHT >> Witte Venus

2. KRACHTPATSERS >> Een smaakgevecht

3. TECHNIEK >> Zelf sambal maken

4. 2 CHEFS >> Zoon Tom komt helpen

5. UITGELICHT >> Tom Vinke

6. MISE EN PLACE >> De bereidingen



IN DIT HOOFDSTUK

Offline: This content can only be displayed when online.

uitgelicht:

Als je in Italië een pasta vongole bestelt, kun je hem krijgen met venusschelpjes of met palourdes. Die laatste, ook wel tapijtschelp genoemd, zijn grijs en gevlekt met een soort ruitpatroon en ongeveer 5cm groot. Het fijne, malse vlees geeft je gerecht een mooie zilte smaak. Daarvoor kook je levende palourdes in de schelp snel op hoog vuur tot ze opengaan en de spieren mals zijn. Palourdes bewaar je in een natte doek in de koelkast. Bedek ze nooit met gesmolten ijs; dat bevat geen zout en is voor deze dieren dodelijk.

PALOURDES

VIDEO 01:16 MINUUT

een gevecht tussen krachtpatsers

EEN GEVECHT TUSSEN KRACHTPATSERS

Offline: This content can only be displayed when online.

Palourdes is krachtig van smaak, die mag wel een krachtpatser tegenover zich hebben. Die komt in de vorm van een sambal.


Offline: This content can only be displayed when online.

"GEROOKT SPEK, GEDROOGDE

garnalen, je kan 

ALLES INBRENGEN."

uitgelicht:

Samen met een deelneemster van het televisieprogramma Topchef ontwikkelde chef Edwin Vinke deze sambal. Net als de salsa rojo is ook dit een heerlijk basisrecept dat je overal voor kan gebruiken. In De Kromme Watergang hebben ze altijd een paar potten staan, want het wordt voor alles gebruikt, De chef nodigt je uit om ermee te experimenteren. Want een sambal, daar kan werkelijk alles in: “Gerookt spek, gedroogde garnalen, je kan alles inbrengen en dat krijgt het weer een andere dimensie."

sambal maken

VIDEO 02:49 MINUTEN

"TOM KWAM
  HELPEN, nu leidt
  hij de keuken."

"TOM KWAM
  HELPEN, NU LEIDT
  HIJ DE KEUKEN."

Offline: This content can only be displayed when online.

Op zijn 24e kwam Tom even een handje meehelpen in de keuken van De Kromme Watergang. Om nooit meer weg te gaan.


Offline: This content can only be displayed when online.

“Ik dacht hij doet het

VOOR MIJ, DAAR HEB IK

 WAKKER VAN GELEGEN.”

uitgelicht:

Edwins zoon Tom (26 jaar) is sinds kort lid van de brigade. Daarvoor bestierde hij in een zijvleugel van De Kromme Watergang Tom’s hidden bistro: Franse gerechten en muziek van Edith Piaf voor een zacht prijsje. Later zat hier Tom’s hidden cocktailbar. Tom deed ervaring op bij het Catalaanse restaurant El Celler de Can Roca met drie Michelinsterren en bij het Cliff House Hotel in Ierland, maar werkt het liefst samen met zijn vader. 

tom vinke

MISE EN PLACE

PALOURDES SAMBAL

Benieuwd naar het gevecht tussen deze twee krachtpatsers? Zo maak je stap voor stap de sambal van Edwin!


Offline: This content can only be displayed when online.

Benieuwd naar alle inkopen? Bekijk hier de keuzes van de chef!

volgend hoofdstuk:

hoofdstuk 6

De krachtige smaak van palourdes vindt zijn gelijke in sambal. Ook Edwin krijgt versterking in de keuken: zijn zoon Tom.

PALOURDES SAMBAL

TWEE KRACHTPATSERS

IN DIT HOOFDSTUK

1. UITGELICHT >> Witte Venus

2. KRACHTPATSERS >> Een smaakgevecht

3. TECHNIEK >> Zelf sambal maken

4. 2 CHEFS >> Zoon Tom komt helpen

5. UITGELICHT >> Tom Vinke

6. MISE EN PLACE >> De bereidingen



uitgelicht:

Als je in Italië een pasta vongole bestelt, kun je hem krijgen met venusschelpjes of met palourdes. Die laatste, ook wel tapijtschelp genoemd, zijn grijs en gevlekt met een soort ruitpatroon en ongeveer 5cm groot. Het fijne, malse vlees geeft je gerecht een mooie zilte smaak. Daarvoor kook je levende palourdes in de schelp snel op hoog vuur tot ze opengaan en de spieren mals zijn. Palourdes bewaar je in een natte doek in de koelkast. Bedek ze nooit met gesmolten ijs; dat bevat geen zout en is voor deze dieren dodelijk.

PALOURDES

VIDEO 01:16 MINUUT

een gevecht tussen krachtpatsers

Palourdes is krachtig van smaak, die mag wel een krachtpatser tegenover zich hebben. Die komt in de vorm van een sambal.


"GEROOKT SPEK, GEDROOGDE

garnalen, je kan 

ALLES INBRENGEN."

uitgelicht:

Samen met een deelneemster van het televisieprogramma Topchef ontwikkelde chef Edwin Vinke deze sambal. Net als de salsa rojo is ook dit een heerlijk basisrecept dat je overal voor kan gebruiken. In De Kromme Watergang hebben ze altijd een paar potten staan, want het wordt voor alles gebruikt, De chef nodigt je uit om ermee te experimenteren. Want een sambal, daar kan werkelijk alles in: “Gerookt spek, gedroogde garnalen, je kan alles inbrengen en dat krijgt het weer een andere dimensie."

sambal maken

VIDEO 02:49 MINUTEN

"TOM KWAM
  HELPEN, nu leidt
  hij de keuken."

Op zijn 24e kwam Tom even een handje meehelpen in de keuken van De Kromme Watergang. Om nooit meer weg te gaan.


“Ik dacht hij doet het

VOOR MIJ, DAAR HEB IK

 WAKKER VAN GELEGEN.”

uitgelicht:

Edwins zoon Tom (26 jaar) is sinds kort lid van de brigade. Daarvoor bestierde hij in een zijvleugel van De Kromme Watergang Tom’s hidden bistro: Franse gerechten en muziek van Edith Piaf voor een zacht prijsje. Later zat hier Tom’s hidden cocktailbar. Tom deed ervaring op bij het Catalaanse restaurant El Celler de Can Roca met drie Michelinsterren en bij het Cliff House Hotel in Ierland, maar werkt het liefst samen met zijn vader. 

tom vinke

MISE EN PLACE

PALOURDES SAMBAL

Benieuwd naar het gevecht tussen deze twee krachtpatsers? Zo maak je stap voor stap de sambal van Edwin!


Benieuwd naar alle inkopen? Bekijk hier de keuzes van de chef!

volgend hoofdstuk: