edwin vinke
HOOFDSTUK 8
GROOTS
Vijf gerechten, ÉÉN bord
het bord
Vijf gerechten, één bord. In De Kromme Watergang serveren ze op kunstwerken. Tom en Edwin ronden hun gerecht af.
“We hebben
een vaste basis, maar
toch ben ik altijd op zoek."
1. KUNST >> Salon Culinair
2. DE LAATSTE HAND >> 1 bord, 2 chefs
3. VIDEO >> Wat drinken we erbij?
4. UITGELICHT >> 4 wijnen
5. EN VERDER? >> De toekomst
IN DIT HOOFDSTUK
uitgelicht:
Salon culinair is ontstaan uit een vriendschap tussen Edwin Vinke en Gène Bervoets. Tijdens de corona-pandemie bedacht het tweetal een mooie manier hoe eten en kunst hand in hand zou kunnen gaan. Het resultaat zie je overal in het restaurant: met kunst aan de muur, teksten van schrijver Ronald Giphart in het menu en door gedrukte kunst op de plates waar het eten op geserveerd wordt. Niet de minste namen werken mee. Dit najaar is er werk van Anton Corbijn te bewonderen.
salon CULINAIR
VIDEO // 01:55 MINUUT
5 gerechten,
1 bord
5 gerechten,
1 bord
Edwin en Tom leggen samen de laatste hand. Eén bord, vijf gerechten, een kunstwerk.
WAT DRINKEN WE ERBIJ?
VIJF GERECHTEN,
VIER FEESTELIJKE
WIJNEN
VIJF GERECHTEN,
VIER FEESTELIJKE
WIJNEN
Sommelier Pauline Wiskerke legt uit welke vier wijnen bij de vijf gerechten passen. Een feestelijk zomers gerecht vraagt om feestelijke drank: champagne.
Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.
DE WIJNEN
Louis Roederer Brut premier giftbox
750 ml
cremant de Limoux Grande cuvee
750 ml
Cuvee dei Frati sparkling
750 ml
750 ml
Charles Clement Champagne Brut Rose
VIDEO // 02:40 MINUTEN
DE TOEKOMST
VAN DE KROMME
WATERGANG
DE TOEKOMST
VAN DE KROMME
WATERGANG
Tom en Edwin over elkaar en de toekomst van De Kromme Watergang
hoofdstuk 9: GROOTS
GROOTS is een ode aan iedereen in de foodbranche die groots durft te denken.
volgend hoofdstuk:
hoofdstuk 8
Vijf gerechten, één bord. In De Kromme Watergang serveren ze op kunstwerken. Tom en Edwin ronden hun gerecht af.
het bord
Vijf gerechten, ÉÉN bord
“We hebben
een vaste basis, maar
toch ben ik altijd op zoek."
1. KUNST >> Salon Culinair
2. DE LAATSTE HAND >> 1 bord, 2 chefs
3. VIDEO >> Wat drinken we erbij?
4. UITGELICHT >> 4 wijnen
5. EN VERDER? >> De toekomst
IN DIT HOOFDSTUK
uitgelicht:
Salon culinair is ontstaan uit een vriendschap tussen Edwin Vinke en Gène Bervoets. Tijdens de corona-pandemie bedacht het tweetal een mooie manier hoe eten en kunst hand in hand zou kunnen gaan. Het resultaat zie je overal in het restaurant: met kunst aan de muur, teksten van schrijver Ronald Giphart in het menu en door gedrukte kunst op de plates waar het eten op geserveerd wordt. Niet de minste namen werken mee. Dit najaar is er werk van Anton Corbijn te bewonderen.
salon CULINAIR
VIDEO // 01:55 MINUUT
5 gerechten,
1 bord
Edwin en Tom leggen samen de laatste hand. Eén bord, vijf gerechten, een kunstwerk.
Sommelier Pauline Wiskerke legt uit welke vier wijnen bij de vijf gerechten passen. Een feestelijk zomers gerecht vraagt om feestelijke drank: champagne.
WAT DRINKEN WE ERBIJ?
VIJF GERECHTEN,
VIER FEESTELIJKE
WIJNEN
Louis Roederer Brut premier giftbox
750 ml
cremant de Limoux Grande cuvee
750 ml
750 ml
Charles Clement Champagne Brut Rose
Cuvee dei Frati sparkling
750 ml
Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.
DE WIJNEN
VIDEO // 02:40 MINUTEN
DE TOEKOMST
VAN DE KROMME
WATERGANG
Tom en Edwin over elkaar en de toekomst van De Kromme Watergang
GROOTS is een ode aan iedereen in de foodbranche die groots durft te denken.
volgend hoofdstuk: