Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

kerstspecial

Editie #4, DECEMBER 2021

GROOTS

Offline: This content can only be displayed when online.

KERSTINKOPEN

DE KEUZES VAN DE CHEFs

Tijd voor de kerstinkopen! Kijk welke keuzes de chefs maken voor een droom-kerstdiner.

Echt herfstproduct

eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood komt uit de boletenfamilie en groeit gewoon in het wild. Van september tot eind oktober wordt het brood geplukt. Daardoor is het een prachtig herfstproduct. Door het na het plukken in plakjes te snijden en te drogen, concentreren de smaken zich en is het maanden houdbaar. De nootachtige smaak geeft een gerecht diepgang en verfijning.

EEKHOORNTJESBROOD 

HEEFT EEN NOOTACHTIGE

SMAAK EN EEN KRACHTIG AROMA

Offline: This content can only be displayed when online.

DONKER EN INTENS

Kraken Black Spiced is een donkere en intense rum. Hij zit boordevol winterse smaken zoals kaneel, gember en kruidnagel, waardoor deze rum perfect smaak geeft aan het recept van Menno.

KRAKEN BLACK SPICED

ECHT NEDERLANDS:

De schol is een echte Nederlandse vis, en is het hele jaar door vers verkrijgbaar, recht uit de Noordzee. Dat is mooi, want door de vrij neutrale smaak is de schol te verwerken in veel gerechten. Kleine formaten worden vaak panklaar verkocht, grotere schollen worden verkocht als filets. Soenil maakt van de filets rolletjes, waardoor ze in de pan lekker 'al dente' blijven. 

SCHOL

Offline: This content can only be displayed when online.
Offline: This content can only be displayed when online.

boemboe

WELKOM  BIJ  PROJECT RENDANG  VAN  SUNIL  BAHADOER

terug naar de roots

Offline: This content can only be displayed when online.
Offline: This content can only be displayed when online.

PLANT MET PIT

Thaise basilicum smaakt anders dan Europese basilicum. De Aziatische variant proeft meer naar anijs. Het kruid is krachtig van smaak, dus gebruik er niet te veel van in een gerecht.

thaise basilicum

LICHT EN MALS

Een piepkuiken (poussin) is een kippenkuiken dat maximaal 6 weken oud is. Ze zijn 100 procent natuurlijk. Dat wil zeggen: ze zijn niet gevoed met krachtvoer of hormonen. Het gevolg? Mals, licht en bijna zoetig vlees.

PIEPKUIKEN

Offline: This content can only be displayed when online.

STEVIG EN FRISZOET

De Jonagold appel is een kruising van Jonathan en Golden Delicious en wordt in Nederland veel geteeld. De appel is friszoet van smaak. Daarnaast kan de Jonagold lang bewaard worden. Omdat het ook een stevige appel is, verkleurt hij niet zo snel als hij geblancheerd wordt.

jonagold

PITTIG EN ZOET

Stemgember wordt ook wel bakgember genoemd en bevat gember die in zoete siroop is ingemaakt. Je vindt het veel terug in wokgerechten, zoete bakgerechten en toetjes, omdat de smaak lekker zoet en pittig is.

STEMGEMBER

• 6 st wilde eend
• 1 st bieslook                  
• 1 st flespompoen
• 1 st gecondenseerde Melk    
• 2 st gember  
• 1 l gevogeltebouillon
• 1 st glucose                    
• 1 l kookroom
• 1 st isomalt    
• 300 gr jeneverbessen        
• 1 st kummel  
• 1 bos laurier                    
• 2 st limoen  
• 1 kg mais korrels
• 10 st mandarijn
• 2 st citroen  
• 1 st knoflook          

• 1 l maisolie
• 1 st mosterdzaad  
• 1 st pompoenpitten  
• 1 kg roomboter staaf gezouten
• 1 st venkelzaad  
• 1 l natuurazijn      
• 1 st poedersuiker    
• 1 st pompoenpitolie
• 1 bos sereh  
• 8 st sjalot  
• 2 st suikermais
• 500 gr suiker  
• 1 st venkel  
• 1 bos waterkers
• 750 ml witte wijn  
• 100 g zeezout    
• 1 st  Granny Smith appel  

                  


OVERIG:

• Bijenwas
• 1 bos bronzen venkel

MATERIALEN:

• 1 st silicone matje gastronorm
• 1 st slagerstouw
• 1 st stekerdoos
• 1 st vacumeerzakken
• 1 st cilinder 8 cm
• 1 st blender
• 1 st bolzeef fijn              
• 2 st spuitzak
• 1 st bakmal
• 1 st gasbrander     

 


ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR zes PERSONEN

DE INKOOPLIJST

Offline: This content can only be displayed when online.

In GROOTS Magazine delen sterrenchefs een gerecht èn hun verhaal. Lees in het laatste hoofdstuk meer over GROOTS.


volgend hoofdstuk

KERSTINKOPEN

DE KEUZES VAN DE CHEFs

Tijd voor de kerstinkopen! Kijk welke keuzes de chefs maken voor een droom-kerstdiner.

hoofdstuk 4

Echt herfstproduct

Eekhoorntjesbrood komt uit de boletenfamilie en groeit gewoon in het wild. Van september tot eind oktober wordt het brood geplukt. Daardoor is het een prachtig herfstproduct. Door het na het plukken in plakjes te snijden en te drogen, concentreren de smaken zich en is het maanden houdbaar. 

eekhoorntjes-brood

DONKER EN INTENS

Kraken Black Spiced is een donkere en intense rum. Hij zit boordevol winterse smaken zoals kaneel, gember en kruidnagel, waardoor het perfect smaak geeft aan het Menno's recept.

KRAKEN BLACK SPICED

ECHT NEDERLANDS:

De schol is een echte Nederlandse vis, en is het hele jaar door vers verkrijgbaar, recht uit de Noordzee. Dat is mooi, want door de vrij neutrale smaak is de schol te verwerken in veel gerechten. Kleine formaten worden vaak panklaar verkocht, grotere schollen worden verkocht als filets. Soenil maakt van de filets rolletjes, waardoor ze in de pan lekker 'al dente' blijven. 

SCHOL

LICHT EN MALS

Een piepkuiken (poussin) is een kippenkuiken dat maximaal 6 weken oud is. Ze zijn 100 procent natuurlijk. Dat wil zeggen: ze zijn niet gevoed met krachtvoer of hormonen. Het gevolg? Mals, licht en bijna zoetig vlees.

PIEPKUIKEN

PLANT MET PIT

Thaise basilicum smaakt anders dan Europese basilicum. De Aziatische variant proeft meer naar anijs. Het kruid is krachtig van smaak, dus gebruik er niet te veel van in een gerecht.

thaise basilicum

PITTIG EN ZOET

Stemgember gevat gember dat in zoete siroop is ingemaakt. Het wordt ook wel bakgember genoemd. Doordat het zoet en pittig is, wordt stemgember veel gebruikt bij
wokgerechten, zoete bakgerechten en toetjes.

STEMGEMBER

STEVIG EN FRISZOET

De Jonagold appel is een kruising van Jonathan en Golden Delicious en wordt in Nederland veel geteeld. De appel is friszoet van smaak. Daarnaast kan de Jonagold lang bewaard worden. Omdat het ook een stevige appel is, verkleurt hij niet zo snel als hij geblancheerd wordt.

jonagold

• 6 st wilde eend
• 1 st bieslook                  
• 1 st flespompoen
• 1 st gecondenseerde Melk    
•       

OVERIG:

• Bijenwas
• 1 bos bronzen venkel

MATERIALEN:

• 1 st silicone matje gastronorm
• 1 st slagerstouw
• 1 st s   

 

 

ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR zes PERSONEN

DE INKOOPLIJST

In GROOTS Magazine delen sterrenchefs een gerecht èn hun verhaal. Lees in het laatste hoofdstuk meer over GROOTS.


volgend hoofdstuk