Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Offline: This content can only be displayed when online.

kerstspecial

Editie #4, DECEMBER 2021

GROOTS

Chef Menno Post maakt voor deze kerst een kleurrijk gerecht van piepkuiken met truffelboter, groene asperges en snijbiet.

VAN MENNO POST

KLEURRIJKE KERST

Offline: This content can only be displayed when online.

“DIT GERECHT IS GEBASEERD 

OP EEN GERECHT van Paul Bocuse:

 KIP MET MORIELJES."

Menno Post timmert met zijn restaurant Olivijn in Haarlem sinds 2018 flink aan de weg. Voor GROOTS Magazine heeft hij een bijzonder kerstrecept bedacht: piepkuiken met truffelboter, groene asperges en snijbiet. Menno legt stap voor stapt de bereiding uit, zodat je familie of vrienden met kerstmis kan trakteren op dit bijzondere gerecht!






EEN KADO VAN MENNO

Offline: This content can only be displayed when online.

saus van EEKHOORNTJESBROOD

groene asperges

Offline: This content can only be displayed when online.

Een groots KERSTgerecht:

piepkuiken met truffelboter, groene asperges en snijdbiet

SNIJBIET

PIEPKUIKEN

TRUFFELBOTER

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 01:34 MINUTEN

Chef Menno laat zien hoe je in enkele stappen dit gerecht zelf maakt. Hij begint met het piepkuiken, een stuk lekker mals vlees.

  • Gaar de pootjes 40 minuten in sojaolie.
  • Snijd het piepkuiken in de verschillende delen.
  • Natuurlijk gebruiken we in de bereiding alles van het dier: de pootjes, de borst en de vleugeltjes. De onderkant van de rug gaat in de saus.

STAP 1: HET PIEPKUIKEN

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 01:26 minutEN

STAP 2:
VLAM IN
DE PAN!

STAP 2:
VLAM IN
DE PAN!

De boutjes en rug gaan in de pan, samen met ui, gedroogd eekhoorntjesbrood en boter. We blussen het af met een krachtige Black Spiced rum.

Offline: This content can only be displayed when online.

“Met je vinger kun je voorzichtig

 HET HUIDJE LOSKRIJGEN. DAARONDER 

VERDEEL JE DE TRUFFELBOTER.”

VIDEO // 01:20 MINUTEN 

  • Meng de Franse zoute boter en gekonfijte truffel tot een geheel.
  • Verdeel de boter onder het huidje van het piepkuiken.
  • Doe het kuiken 25 minuten een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius.
  • Laat het piepkuiken 10 minuten rusten.

STAP 3:
DE VULLING

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 01:55

  • Snijd de uien en bak ze dan in de pan om lekker te karamelliseren. Blus af met soja.
  • Kook de groene asperges 2 minuten, met 10 gram zout per liter water. Koel ze af in ijswater.
  • Snijd de snijbiet in repen van 5 centimeter.
  • Hak voor het krokantje de pistache fijn, deze gaan straks over de asperges.

STAP 4: UI, ASPERGES, SNIJBIET

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 01:48 minutEN

STAP 5:
DE LAATSTE
HAND

STAP 5:
DE LAATSTE
HAND

Tijd voor de laatste hand: het zeven van de saus, de boutjes even in de koelkast, het snijden van de borst. En dan alles samen op het bord.

Offline: This content can only be displayed when online.

DE WIJN

Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.

DE WIJNEN

Pinot Noir vom Kalkstein

De Pinot Noir vom Kalkstein past perfect bij het gerecht van Menno. De wijn is een populaire ‘lichte’ rode wijn. Geliefd vanwege haar elegante rode fruit karakter en veelzijdig te combineren met verschillende soorten gerechten, of om gewoon zo van te genieten.

Wat zet chef Soenil Bahadoer deze kerst op tafel? Natuurlijk komt er een boemboe bij aan te pas… En lekkers uit de Noordzee.

volgend hoofdstuk:

hoofdstuk 1

van menno post

kleurrijke
kerst

Chef Menno Post maakt voor deze kerst een kleurrijk gerecht van piepkuiken met truffelboter, groene asperges en snijbiet.

Menno Post timmert met zijn restaurant Olivijn in Haarlem sinds 2018 flink aan de weg. Voor GROOTS Magazine heeft hij een bijzonder kerstrecept bedacht: piepkuiken met truffelboter, groene asperges en snijbiet. Menno legt stap voor stapt de bereiding uit, zodat je familie of vrienden met kerstmis kan trakteren op dit bijzondere gerecht!

EEN KADO VAN MENNO

Een groots KERSTgerecht:

PIEPKUIKEN MET TRUFFELBOTER,
GROENE ASPERGES EN SNIJDBIET

saus van EEKHOORNTJESBROOD

TRUFFELBOTER

SNIJBIET

PIEPKUIKEN

groene asperges

VIDEO // 01:34 MINUTEN

Chef Menno laat zien hoe je in enkele stappen dit gerecht zelf maakt. Hij begint met het piepkuiken, een stuk lekker mals vlees.

  • Gaar de pootjes 40 minuten in sojaolie.
  • Snijd het piepkuiken in de verschillende delen.
  • Natuurlijk gebruiken we in de bereiding alles van het dier: de pootjes, de borst en de vleugeltjes. De onderkant van de rug gaat in de saus.

STAP 1: HET PIEPKUIKEN

VIDEO // 01:48 MINUTEN

STAP 2:
VLAM IN
DE PAN!

STAP 2:
VLAM IN
DE PAN!

De boutjes en rug gaan in de pan, samen met ui, gedroogd eekhoorntjesbrood en boter. We blussen het af met een krachtige Black Spiced rum.

“MET JE VINGER KUN JE 

VOORZICHTIGHET HUIDJE  DAARONDER 

LOSKRIJGEN. DAARONDER verdeel


VERDEEL

JE DE TRUFFELBOTER.”

VIDEO // 01:20 MINUTEN 

  • Meng de Franse zoute boter en gekonfijte truffel tot een geheel.
  • Verdeel de boter onder het huidje van het piepkuiken.
  • Doe het kuiken 25 minuten een voorverwarmde oven op 130 graden Celsius.
  • Laat het piepkuiken 10 minuten rusten.

STAP 3:
DE VULLING

VIDEO // 01:55

  • Snijd de uien en bak ze dan in de pan om lekker te karamelliseren. Blus af met soja.
  • Kook de groene asperges 2 minuten, met 10 gram zout per liter water. Koel ze af in ijswater.
  • Snijd de snijbiet in repen van 5 centimeter.
  • Hak voor het krokantje de pistache fijn, deze gaan straks over de asperges.

STAP 4: UI, ASPERGES, SNIJBIET

VIDEO // 01:48 MINUTEN

STAP 5:
DE LAATSTE
HAND

STAP 5:
DE LAATSTE
HAND

Tijd voor de laatste hand: het zeven van de saus, de boutjes even in de koelkast, het snijden van de borst. En dan alles samen op het bord.

PINOT NOIR VOM KALKSTEIN

De Pinot Noir vom Kalkstein past perfect bij het gerecht van Menno. De wijn is een populaire ‘lichte’ rode wijn. Geliefd vanwege haar elegante rode fruit karakter en veelzijdig te combineren met verschillende soorten gerechten, of om gewoon zo van te genieten.

Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.

DE WIJN

Wat zet chef Soenil Bahadoer deze kerst op tafel? Natuurlijk komt er een boemboe bij aan te pas… En lekkers uit de Noordzee.

volgend hoofdstuk: