Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

kerstspecial

Editie #4, DECEMBER 2021

GROOTS

Wat zet chef Soenil Bahadoer deze kerst op tafel? Natuurlijk komt er een boemboe bij aan te pas… En lekkers uit de Noordzee.

VAN SOENIL BAHADOER

DE KERSTSOEP

Offline: This content can only be displayed when online.

In 1977 wordt Menno Post geboren in Den Haag, maar zijn jeugd brengt hij door in Friesland. Biologie lijkt hem een leuk vak; de natuur lonkt.

Offline: This content can only be displayed when online.

“DIT RECEPT IS VOOR 4 PERSONEN, MAAR 

LAAT JE NIET KENNEN! MAAK EEN

GROTE PAN EN VRIES HET IN!"

Met tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen verrast chef Soenil Bahadoer zijn gasten al 25 jaar met zijn visie op de Surinaams-Hindoestaanse keuken. Speciaal voor GROOTS  Magazine deelt hij zijn recept voor kokos masala soep met schol. Een heerlijk en eenvoudig recept om je gasten mee te verwennen!






EEN KADO VAN SOENIL

Offline: This content can only be displayed when online.
Offline: This content can only be displayed when online.

SOENIL BAHADOER:

Kokos masala soep met schol

Scholfilet

Paksoi

Oost-Indische kers

Kokosmelk

Boemboe

Offline: This content can only be displayed when online.

“Als je niet weet hoe je schol 

FILEERT, VRAAG DAN OF ZE HET OP

DE VISAFDELING VAN MAKRO VOOR JE DOEN.”

VIDEO // 00:40 MINUUT

Schol is een lekker stukje vis uit de Noordzee. Soenil start met het fileren.

  • Maak de schol schoon en snijd de vissengraat eruit.
  • Snijd de filet niet te dun. De schol moet tijdens het bakken een beetje al dente blijven vanbinnen, niet te gaar.
  • Kerf de schol op twee plekken in en maak een rolletje.

STAP 1: HET FILEREN VAN 
DE SCHOL

Offline: This content can only be displayed when online.

Vijf jaar oud:

VIDEO // 01:35 MIN

VERFIJNING

  • Snijd de gember, peper, ui en knoflook fijn, kneus de sereh en snijd in stukjes.
  • Maak het kruidenmengsel fijn in een blender of een vijzel.
  • Doe er een beetje zout bij, daardoor wordt de boemboe lekker papperig.
  • Voeg de kurkuma en masala toe.
  • Doe een scheutje olie erbij en voilà!

STAP 2: DE BOEMBOE

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 01:48 minutEN

STAp 3: 
Alles in 
de pan!

STAP 3: 
ALLES IN 
DE PAN!

Bouillon, kokosmelk, de boemboe... alles staat klaar om in de pan te doen. We gaan het soepje maken. Die geuren! Wel blijven roeren, anders brandt de boemboe aan.

Offline: This content can only be displayed when online.

Vijf jaar oud:

VIDEO 01:06 min

VERFIJNING

  • Bak de schol aan weerzijde in wat olijfolie tot de vis verkleurt.
  • Gaar hem dan 4 minuten verder in de boter.
  • Bedruip tijdens het bakken de vis met de boter, zo blijft hij sappig.
  • Kruid met peper en zout.

STAP 4: HET BAKKEN VAN 
DE SCHOL

Offline: This content can only be displayed when online.

VIDEO // 01:07 minutEN

STAP 5: 
HET BORD

stap 5:
het bord

De soep van Soenil is klaar. Even opschuimen en de vis kan erbij. De schol kan in de soep of ernaast geserveerd worden. Nog wat paksoi en Oost-Indische kers erop en voilà!

Offline: This content can only be displayed when online.

Moillard-Thomas Pouilly-Fuissé

Bij het gerecht van Soenil past een heerlijke Moillard-Thomas Pouilly-Fuissé.  Een elegante wijn met verfijnde zuurgraad en aromatische tonen van citrus en perzik. Het wijnhuis is gelegen in het hart van Nuits-Saint-Georges, tussen de beroemdste appellaties in de wijnstreek Bourgogne.

Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.

DE WIJN

Televisiechef Ramon Brugman pakt deze kerst uit met een dessert van appel-gembercompote, amandelspijs en een coulis van Thaise basilicum.

volgend hoofdstuk:

hoofdstuk2

van soenil bahadoer

DE KERSTSOEP

Wat zet chef Soenil Bahadoer deze kerst op tafel? Natuurlijk komt er een boemboe bij aan te pas… En lekkers uit de Noordzee.

Met tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen verrast chef Soenil Bahadoer zijn gasten al 25 jaar op zijn visie op de Surinaams-Hindoestaanse keuken. Speciaal voor GROOTS magazine deelt hij zijn recept voor kokos masala soep met schol. Een heerlijk - en makkelijk te maken - recept om thuis te maken!

EEN KADO VAN SOENIL

Een groots KERSTgerecht:

WILDE EEND IN BIJENWAS GERIJPT MET POMPOEN-ZOETZUUR, MAIS EN SAUS VAN GEZOUTEN KARAMEL

Boemboe

Kokosmelk

oost-indische kers

Paksoi

Scholfilet

“ALS JE NIET WEET HOE

dan of ze het op de visafdeling

je schol fillert, vraag

van de makro voor je doen.”

VIDEO // 00:40 MINUUT

Schol is een lekker stukje vis uit de Noordzee. Soenil start met het fileren.

  • Maak de schol schoon en snijd de vissengraat eruit.
  • Snijd de filet niet te dun. De schol moet tijdens het bakken een beetje al dente blijven vanbinnen, niet te gaar.
  • Kerf de schol op twee plekken in en maak een rolletje.

STAP 1: HET FILEREN VAN 
DE SCHOL

VERFIJNING

  • Snijd de gember, peper, ui en knoflook fijn, kneus de sereh en snijd in stukjes.
  • Maak het kruidenmengsel fijn in een blender of een vijzel.
  • Doe er een beetje zout bij, daardoor wordt de boemboe lekker papperig.
  • Voeg de kurkuma en masala toe.
  • Doe een scheutje olie erbij en voilà!

STAP 2: DE BOEMBOE

VIDEO // 01:48 MINUTEN

stap 3:
alles in
de pan!

stap 3:
alles in
de pan!

Bouillon, kokosmelk, de boemboe... alles staat klaar om in de pan te doen. We gaan het soepje maken. Die geuren! Wel blijven roeren, anders brandt de boemboe aan.

VERFIJNING

  • Bak de schol aan weerzijde in wat olijfolie tot de vis verkleurt.
  • Gaar hem dan 4 minuten verder in de boter.
  • Bedruip tijdens het bakken de vis met de boter, zo blijft hij sappig.
  • Kruid met peper en zout.

STAP 4: HET BAKKEN VAN DE SCHOL

VIDEO // 01:48 MINUTEN

stap 5:
het
bord

stap 5:
het
bord

De soep van Soenil is klaar. Even opschuimen en de vis kan erbij. De schol kan in de soep of ernaast geserveerd worden. Nog wat paksoi en Oost-Indische kers erop en voilà!

MOILLARD-THOMAS POUILLY-FUISSÉ

Bij het gerecht van Soenil past een heerlijke Moillard-Thomas Pouilly-Fuissé.  Een elegante wijn met verfijnde zuurgraad en aromatische tonen van citrus en perzik. 

Maak de avond compleet met een perfect bijpassende wijn.

DE WIJN

Televisiechef Ramon Brugman pakt deze kerst uit met een dessert van appel-gembercompote, amandelspijs en een coulis van Thaise basilicum.

volgend hoofdstuk: